Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Aperitiv: Placinta de rubarba

Rubarba se foloseste cel mai frecvent in deserturi. Pofta buna!

Ingrediente

PENTRU ALUAT







PENTRU UMPLUTURA
4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte
intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar brun si sucul de la o portocala, pana cand se inmoaie

Mod de preparare


1. Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, cu varful degetelor, pana cand capata o consistenta nisipoasa. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, apoi galbenusul si, la final 1-2 lingurite de apa rece, cat sa se lege. Se amesteca totul pana cand aluatul devine omogen. Se da la frigider 30 de minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 200º C sau 180º C/gaz 6. Se intind cu sucitorul doua foi de aluat. Pe o farfurie adanca termorezistenta, se asaza o foaie de aluat. Se umple cu compozitia de rubarba. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se inlatura excesul de aluat. Se unge cu un pic de lapte, apoi se da la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand partea de deasupra este aurie si crocanta.

Citeste mai multe retete interesante pe
Good Food!

Recomandari