Căutare Live

Bucataria turceasca, alegerea ideala a gurmanzilor

Cu toate ca bucataria lor este influentata de popoarele vecine si de unele tendinte internationale, turcii sunt renumiti pentru modul sanatos de a manca, ei aparand cu strasnicie valorile culinare traditionale.



Vara, turcii consuma mai mult legume, fructe si mirodenii proaspete

Bucataria turceasca exceleaza prin combinatii simple. Salatele de legume sunt asezonate cu ulei de masline, lamaie, iaurt si usturoi.

Costurile mici ale ingredientelor si tehnicile simple de preparare fac din bucataria turceasca o sursa inepuizabila de retete. Astfel, bucatarii turci sunt renumiti pentru variatiile de preparare ale unui singur ingredient.

Vanata, de exemplu, poate fi gatita in peste 40 de moduri. Pe langa "Pul Biber" - ardei rosu, semi-uscat, iute, unul din condimentele lor specifice -, turcii mai folosesc menta, chimenul, usturoiul, patrunjelul, mararul.

2010/09/30//117760-tavuklu_dogme_pilavi_.jpg

Si carnea este mult folosita - mai putin porcul, interzis in Islam - cel mai adesea, carnea de miel si oaie. Sunt agreate felurile din peste si preparatele din fructe de mare foarte proaspete.

Turcii sunt mari specialisti in deserturi - pe langa traditionalele baclavale, sarailii si derivatele acestora; fructe confiate gen smochine, ulterior zaharisite - si muraturi.

Muraturile turcesti - un amestec sanatos si picant de legume savuroase - pot fi servite la orice friptura, mai ales preparata la tava.

Bucate traditionale turcesti

1. Kebab: Bucati mici de carne, peste sau crustacee, de obicei marinate inainte de a fi insirate pe o tepusa si prajite pe carbuni. Carnea poate alterna pe tepusa cu bucati de legume. Se mai numeste si shish kebab sau shashlik; doner kebab - kebab cu carne de miel.

2. Pilaf (pilav) - este felul lor principal de mancare, preparat din orez, dar si din grau pisat. Pilaful se serveste alaturi de carne de peste sau pui.

2010/09/30//117761-patatesli_rulo_pogoca_(2).jpg

3. Meze - aperitive.

4. Dolma - frunze de vita de vie sau legume, umplute cu fructe de pin si coacaze.

5. Baklava - cel mai cunoscut desert turcesc, cu multe varietati - un foietaj cu miere si nuci pisate.

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

6. Rahat - facut din curmale, miere, trandafiri si iasomie, amestecate cu guma arabica.

7. Bauturi traditionale: Ayran - iaurt amestecat cu menta si sare; Rachiu - cunoscut si ca "lapte de leu"; Ceai; Cafea neagra, tare; Bere turceasca; Vin rosu si alb.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: turkishcookingclass.blogspot.com
www.itusozluk.com

VIDEO! Asculta noul cover al lui Greyson Chance!... Chimicalele, transmise prin cordonul ombilical la bebelusi...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri