Antena Căutare

Calendar ortodox 2 octombrie. Mare sărbătoare! Cui spui La mulți ani azi

E mare sărbătoare în calendarul ortodox. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Ciprian, episcopul tămăduitor de vrăji! La mulți ani tuturor românilor care poartă numele de Sfântul Ciprian. 

E mare sărbătoare în calendarul ortodox. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Ciprian, episcopul tămăduitor de vrăji! La mulți ani tuturor românilor care poartă numele de Sfântul Ciprian.

Citește și Rugăciunea Sfântului Ciprian pentru dezlegarea blestemelor

Calendar ortodox 2 octombrie. Sfântul Ciprian

Calendar ortodox 2 octombrie 2018. Din relatarea vieții sale, aflăm că un tânăr păgân, Aglaid, s-a îndrăgostit de Iustina și dorind să o ia de soție, cere ajutorul vrăjitorului Ciprian pentru că a fost respins de fecioară. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care să aprindă în ea poftă trupească pentru Aglaid. Dar vrăjile lui Ciprian au rămas fără efect, căci ea le alungă cu rugăciune, post și semnul sfintei cruci. În urmă acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut înșelarea în care se află și s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina. Sfântul Ciprian a murit că martir pe 2 octombrie 304 împreună cu Sfântă Iustina.

Calendar ortodox 2 octombrie. Mare sărbătoare! Cui spui La mulți ani azi

Calendar ortodox 2 octombrie. Biserica Sfântului Ciprian, moaște

Calendar ortodox 2 octombrie. Pe Calea Victoriei, nr.12, între străzile Stavropoleos și Lipscani, se află Biserica Sfântul Ciprian-Zlătari. În această biserică este prezența mână dreaptă a sfântului Ciprian.

Calendar ortodox 2 octombrie. Mare sărbătoare! Cui spui La mulți ani azi

Oamenii îl cinstesc pentru partea luminoasă a vieții sale: convertirea la creștinism, viață închinată slujirii lui Hristos și pentru cunună de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop. Sfântul Ciprian este cinstit că cel care înlătura farmecele și vrăjile.

Calendar ortodox 2 octombrie. Mare sărbătoare! Cui spui La mulți ani azi

Mână dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stânga a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. Orice credincios se poate închină Sfintelor Moaște.

La mulți ani, Ciprian. Semnificație nume

În limbă română echivalentul de "Cyprianus", folosit că nume de familie în Romă Antică. Numele este un derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul "-an", iar semnificația acestuia este "din Cipru". Se pare că printre cei mai cunoscuți purtători ai numelui a fost Sfântul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea Împăratului Valerian în secolul al III-lea.

Purtătorii numelui de "Ciprian" sunt plini de resurse, dinamici și rapizi în gândire. Posedă o energie dovedită în orice împrejurare și le place să își asume riscuri, neluând în seamă durerea.

Sunt adesea într-o grabă continuă, răbdarea nefiind un punct forțe, dar își fac mereu planuri pe care abia așteaptă să le pună în aplicare. Putem spune că sunt subtili și rapizi, având tendința de a crede că pot realiză orice, dar sunt într-o competiție continuă, fiind stimulați de provocări.

Ciprian este că argintul viu, hiperactiv, dinamic și antreprenor. Răbdarea nu face parte din calitățile sale. Simpatic, Ciprian se simte bine în compania prietenilor și apropiaților. Rapid și dotat cu o inteligență vie, Ciprian are tendința să creadă că dacă el poate să facă un anumit lucru, atunci oricine poate, nu este deloc tolerant. Este un cuceritor, un seducător pe care dificultățile îl stimulează, nu îl doboară. Mereu nemulțumit de el însuși, Ciprian este o persoană curioasă.

Ciprian este pasionat de călătorii și se adaptează cu ușurință în orice situație. Detestă monotonia, rutină și constrângerile de tot felul. Nu are obiceiul să se gândească la ziua de mâine, preferă să trăiască clipă prezența. De altfel, Ciprian este o persoană destul de dezorganizată, ceea ce îl conduce adesea spre excese. Sociabil, Ciprian detestă singurătatea.

Calendar ortodox octombrie 2018. Când pică sărbatoarea Sfânta Parascheva... Rugăciunea Sfântului Ciprian, sfântul de azi, dezleagă toate vrăjile și blestemele...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x