Antena Căutare

Ce este... dukkah?

Acest condiment egiptean, facut dintr-un mix de seminte si nuci, este servit in mod traditional cu lipie si ulei de masline, dar merge sa-l folosesti si in unele retete.



Cum il prepari

Asaza 40g seminte de susan, 2 lingurite seminte de coriandru si 1 lingurita de seminte de chimion intr-o tigaie, pe foc mediu, si prajeste-le, scuturand tigaia din cand in cand, timp de 3-4 minute sau pana cand se elibereaza aromele. Transfera amestecul de condimente intr-un castron rezistent la caldura si lasa-l deoparte sa se raceasca putin.

Transfera mixul in recipientul de la robotul de bucatarie. Adauga 75g de alune prajite si ½ lingurita de sare. Mixeaza pana ce amestecul este maruntit bine. Depoziteaza dukkah-ul in frigider, intr-un recipient care se inchide ermetic in frigider, pana la 2 luni.

Cum il folosesti

Ca aperitiv, inmoaie o lipie libaneza in ulei de masline, apoi in dukkah. Sau poti sa ungi o felie de lipie libaneza cu ulei de masline, apoi o presari cu dukkah si o coci la cuptor pana ce devine crocanta.

Citeste si alte articole si retete interesante numai pe Good Food!

FOTO! Pointilismul, o lume in pixeli... Gradina: Pergola - accesoriul rustic, pentru zile de toamna colorate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x