Live acumiUmor
Prime Time 20:30iUmor

Desert: Eclere cu ciocolata si frisca

Daca va este pofta de ceva dulce, va recomandam eclere cu ciocolata si frisca. Insa trebuie sa aveti rabdare, pentru ca prepararea lor dureaza aproximativ 2 ore.

Ingrediente

250 ml apa
100 ml ulei
4 oua
150 g faina
un praf de sare

Pentru crema

1 plic budinca ciocolata
400 ml lapte
100 g unt
esenta rom
1 lingura cacao
100 g zahar
200 ml frisca
ciocolata pentru finisare (optional)

Preparare

1. Intr-o craticioara pe foc se pune uleiul, apa si sarea.Cand au clocotit se pune toata faina o data. Se amesteca si se lasa la racit. Ouale se incorporeaza in compozitia calduta unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cu un pos, in tava tapetata cu hartie de copt se pun mici gramajoare de aluat. Se da tava la cuptor, incins la cca.180 grade si se coc cojile 20-25 minute fara a deschide insa usa.

2. Praful de budinca se amesteca cu cacaua, zaharul si putin lapte rece. Compozitia se taorna in restul de lapte si se fierbe pe foc mic pana s-a ingrosat. Se lasa la racit amestecand periodic . Cand crema este rece se incorporeaza untul frecat spuma si esenta.

3. Cojile se taie in doua pe orizontala, se pune un strat de crema apoi unul de frisca. Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.

Foto: Good Food

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro