Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Desert: Spuma decadenta de ciocolata

Spuma delicioasa de ciocolata dupa reteta Juliei Child. Gumoasa, aerata si decadenta!

Ingrediente:



- 170g ciocolata neindulcita

- 170g zahar + 1 lingura

- 170g unt

- esenta de vanilie si/sau rom

- 1 lingura de apa

- un praf de sare

Mod de preparare:

1. Maruntiti ciocolata si taiati untul cuburi, separati ouale.

2. Topiti ciocolata cu untul si esenta de vanilie intr-un vas

3. Pregatiti un bol cu apa rece, chiar cu gheata

4. Bateti galbenusurile cu 170g zahar si 1 lingura de apa pe aburi 3 minute pana ajunge la consistenta maionezei si nu se mai simt granule. Puteti folosi un mixer sau telul.

5. Scoateti bolul cu galbenusuri de pe aburi si transferati-l in cel cu apa rece. Amestecati pana se raceste complet.

6. Bateti albusurile cu un praf de sare pana sunt tari, apoi adaugati lingura de zahar si mai bateti putin.

7. Incorporati galbenusurile cu ciocolata, apoi incorporati jumatate din cantitatea de albusuri. Dupa omogenizare, incorporati si restul cantitatii de albusuri. Se lasa la frigider cel putin 4 ore.

Sursa: Good Food

Recomandari