Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Fetele care isi incep viata sexuala tarziu pot deveni frigide

O viata sexuala precoce sau una tarzie poate determina diferite tulburari psihice, dar si fizice. Cei care isi incep viata sexuala mai devreme de 18-20 de ani "se pot pricopsi" mai repede cu diferite boli cu transmitere sexuala. In plus, ei percep actul in sine ca pe o joaca, ceea ce ii face mai expusi traumelor psihice. Dar si cei care amana foarte mult timp momentul, fie din principiu, fie din intamplare, sunt afectati atat fizic, cat si mental.

Femeile care isi incep viata sexuala dupa 22 de ani sunt mai predispuse sa sufere dereglari hormonale si pot ajunge sa fie chiar frigide. Si barbatii pot dezvolta, in timp, probleme de ejaculare si chiar impotenta.

Daca femeile isi pierd virginitatea tarziu, dupa 22-24 de ani, se pot confrunta cu disfunctii ovariene, cum sunt chisturile si alte formatiuni, dar si cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistenta la tratament. Cand ajung la medic, afla ca, de fapt, problemele au cauze comune: virginitatea tarzie.

In plus, cu cat asteptam mai mult, cu atat sansele de a ne gasi partenerul compatibil scad inzecit. Drept urmare, sfatul specialistilor este ca viata sexuala ar trebui inceputa intre varsta de 18 si 22 de ani. In aceasta perioada, ambii parteneri sunt maturi fizic si psihic si pot percepe corect actul sexual.

FOTO: Hepta

Recomandari