Căutare Live

Înălțarea Domnului 2020. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?

Inaltarea Domnului 2019. Traditia spune ca in aceasta perioada toti crestinii ortodocsi se saluta cu „Hristos S-a Inaltat -Adevarat S-a Inaltat!”. Afla pana cand ne salutam astfel si ce semnificatie are.

Înălțarea Domnului 2020. Tradiția spune că în această perioadă toți creștinii ortodocși se salută cu „Hristos S-a Înălțat -Adevărat S-a Înălțat!”. Află până când ne salutăm astfel și ce semnificație are.

Se spune că promisiunea biblică a Mântuitorului Hristos, „până la sfârșitul veacurilor”, a fost transformată de crești într-un salut. În perioda persecuțiilor creștine, credincioșii se recunoșteau între ei printr-un salut pe care cultele politeiste nu îl puteau recunoaște cu ușurință. Până în zilele noastre s-a ajuns la foarma de „Hristos a Înviat!”.

Timp de 40 de zile, din nopatea Învierii până la sărbătoarea Înălțării Domunui, credincioșii se se salută „Hristos a Înviat!”. Astfel, această formă de salut devine cea mai scurtă și mai simplă rugăciune.

Citește și: Înălțarea Domnului 2020: De ce se sărbătorește și Ziua Eroilor

Calendar ortodox 2019 iunie, Înălțarea Domunui. Străbunii noștri creștini au continuat cântarea liturgică „Cu adevărat mare este Taina creștinătății. Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, S-a vestit de îngeri, S-a propovăduit întru neamuri, S-a crezut în lume și S-a înălțat întru slavă” cu salutul „Hristos S-a Înălțat!”,

„Hristos S-a Înălțat!” este o mărturisire continuă şi perpetuă prin Sfânta Tradiţie a evenimentului central, care a marcat istoria – o continuare logică a iubitului salut „Hristos a Înviat!”

Tradiția creștină română a fost introdusă și în liturghie, astfel încât creștinii ortodocși se salută cu „Hristos S-a Înălțat!” timp de zece zile – din joia Înălțării Domnului, până sâmbătă, la ceasul vecerniei (ora 16.00), din Duminica Pogorârii Duhului Sfânt.

Sursa: doxologia.ro

Citește și:

Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri