Live acum Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Poți face amor în Postul Crăciunului? Ce spune Biserica Ortodoxă despre cei care nu se abțin de la acest păcat

Este sau nu păcat să faci sex în Postul Crăciunului? Mâine creștinii-ortodocși intră în Postul Nașterii Domnuluitimp de 40 de zile. Iată ce spune Biserica Ortodoxă despre cei care fac amor în această perioadă.

Este păcat să faci amor în Postul Crăciunului?

În acest an, Postul Crăciunului începe vineri, 15 noiembrie și se încheie în 24 decembrie. Iată cât de îngăduitoare este BOR cu credincioșii care nu se pot abține de la poftele trupești.

Postul Crăciunului ne aminteşte de postul patriarhilor şi drepţilor din Vechiul Testament şi de postul lui Moise de pe Muntele Sina

Dumnezeu nu e polițist să te pedepsească, spun preoții.

Părintele Visarion Alexa a vorbit deschis, în urmă cu un an, despre amorul în post. Acesta a spus clar că iubirea trupească nu este nici interzisă și nici pedepsită de divinitate. Cu o singură condiție: cei doi să fie legați prin taină cununiei. Așadar, nu se face dezlegare la desfrâu.

"Nici nu se pune problemă de pedeapsă divină. Nu e că pe autostradă, când ai trecut linia continuă și vine poliția să îți suspende permisul, ci este un eșec. Ai încercat, ai eșuat. Până la bătrâneți vom reuși. Dacă nu reușim, vin bătrânețile și tot ne vor obligă să intrăm într-o rânduială a postirii", a spus părintele Visarion Alexa.

Părintele a ținut să precizeze că preoții sfătuiesc oamenii că ar trebui să se abțină de amor măcar patru zile pe săptămâna: lunea, miercurea, vinerea și duminică, zile pe care ar trebui să le dedice curățirii sufletului, prin smerenie și rugăciune.

Citește și:

Postul Crăciunului: cum să te abții de la ispite în post: Părintele Arsenie Boca are răspunsul

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro