Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Reteta: Salata cu piept de pui si migdale

Salatele sunt excelente pentru o gustare satioasa, un pranz sau o cina usoara, in functie de ingredientele folosite. Aceasta reteta imbina dulceata caiselor cu gustul acrisor al mustarului si otetului ce ii dau savoare carnii fragede de pui.

Ingrediente:

- trei linguri ulei de masline;

- jumatate de kilogram piept de pui;

- sare mare si piper;

- 250 grame pastai verzi, curatate;

- trei linguri otet de vin rosu;

- o lingura gem de caise;

- o lingura mustar de Dijon;

- o capatana de radicchio, curatate si feliate;

- 1/3 cana cirese uscate;

- ¼ cana migdale sfaramate.

Preparare:

1. Intr-o tigaie mare, incalzeste o lingura ulei. Asezoneaza puiul cu sare si piper si prajeste-l pe fiecare parte, cat carnea sa devina opaca. Apoi transfera pe o farfurie. Cand se raceste, taie-l feliute.

2. Intr-un bol mediu, pune apa cu sare la fiert. Adauga pastaile si tine-le pe foc pana se inmoaie, timp de 4-6 minute. Clateste cu apa rece, apoi scurge-le bine.

3. Pregateste dressing-ul: intr-un bol mic, amesteca otetul cu gemul, mustarul si doua linguri de ulei si asezoneaza cu sare si piper.

4. Intr-un bol adanc pune frunzele de radicchio si dressing-ul, oprind o lingura din el insa. Imparte salata in farfurii, asaza puiul, fasolea verde, ciresele si migdalele. Pune restul de dressing si serveste imediat. Pofta buna!

Foto: scarletwords.com

Recomandari