Sabloanele: decoreaza obiecte sau peretii casei

 
+7 click pentru
galerie

Sabloanele si cum pot fi folosite

Desi cuvantul englezesc stencil poate parea ca descrie o forma de arta urbana noua, sabloanele sunt totusi folosite de foarte multa vreme. Pentru peretii caselor si de la oras si se la sate, de exemplu, se folosea si inca se foloseste un rulou din cauciuc cu desenul in relief, care se inmoaie intr-o culoare si se ruleaza pe perete. Desenul va aparea continuu, fie ca o ghirlanda, fie ca un model format din figuri identice care se repeta la distante regulate.

In papetarii se pot gasi sabloane cu diverse figurine, impreuna cu seturi de carioca sau creioane, care se pot folosi pentru joaca de-a desenatul. Daca ai copii si ai asa ceva prin casa, te-ai gandit ca desenele cu sabloane pot folosi la decorare? Daca nu, incearca pe un obiect care nu mai arata asa bine ca la inceput. Iar daca inca nu ai copii, atunci ai poate mai mult timp sa te joci. Incearca, s-ar putea sa-ti placa.

Un taburet de aruncat, o masuta de pastrat

Aveam pe balcon, folosit drept masuta de cafea, un taburet simplu, cu tablia rotunda si patru picioare. Asta iarna, din lipsa de spatiu, l-am lasat afara, iar acum nu mai arata prea bine. Aveam de ales intre a-l arunca sau a-l transforma in ceva placut. Si cum aveam in casa, cumparat pentru nepoti, un set de 4 sabloane cu tot felul de figurine, de diverse dimensiuni, m-am gandit sa colorez taburetul.

l-am sters de praf cu apa calduta si cat l-am lasat sa se usuce am ales ce figurine sa desenez pe el. M-am oprit la cateva, apoi am masurat tablia masutei sa vad cate desene pot incapea fara sa para incarcata. Unul dintre sabloane s-a potrivit perfect pentru a trasa un contur, asa ca am trecut la alegerea culorilor pentru desene. Am optat pentru maro si verde. Mi-am facut marcaje cu creionul pe masuta si apoi am colorat fiecare figurina.

Am pus apoi in centru, in mijlocul conturului desenat, alte patru figurine haioase si colorate. De acum cafeaua mea de dimineata va fi mai placuta decat de obicei.

Alte intrebuintari

Nu exagerez deloc atunci cand spun ca aceste sabloane pot fi folosite peste tot. Putem decora cu ele pereti, mobile, geamuri, ghivece de flori, placi de faianta, abat-jour-uri de veioze si chiar hartie de ambalat cadouri. Simplu si amuzant.

sursa: revista Felicia

foto: my.buzzcritic.com

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe