Sarcina: mituri despre sexul copilului

 
+4 click pentru
galerie

Mitul 1: Cum arata burta

Unul dintre cele mai comune mituri legate de sexul copilului este modul in care arata burta femeii insarcinate. Se spune ca daca burta este mai joasa, atunci copilul este baietel. Iar o burta mai tuguiata inseamna ca sexul copilului este feminin. Pe de alta parte, daca burta este mai bombata, va avea un baietel, iar daca este mai lata, va avea o fetita. Stiinta contrazice insa aceste idei: modul in care o femeie poarta in pantece copilul nu are de-a face cu sexul lui. Totul are legatura cu musculatura corpului, a uterului si pozitia fatului.

Mitul nr. 2: ritmul inimii

Este ritmul cardiac un indicator al sexului copilului? Exista un mit conform caruia ritmul unei fetite va depasi 140, in timp ce cel al unui baietel va fi mai lent. In realitate, rata batailor inimii fluctueaza in functie de varsta si miscarile copilului. Asa cum tensiunea ta creste atunci cand faci exercitii fizice, cea a copilului se comporta la fel atunci cand el face putina miscare in burta ta. Ce ne spune stiinta insa e ca inima unei fetite bate mai rapid decat cea a unui baietel in timpul nasterii.

Mitul nr. 3: Ce poftesti

Iti este pofta de dulciuri? Decoreaza camera copilului in roz. Ai cam vrea niste muraturi? Incepe sa te gandesti la nume de baietei. Desi astfel de pofte sunt o ocazie buna de a fi mai indulgenta fata de tine, nu te pripi sa tragi concluzii intre ce vrei sa mananci si sexul bebelusului tau. Comunitatea stiintifica nici nu recunoaste validitatea poftelor.

Foto: stylishandtrendy.com

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe