Căutare Live

Studiu: Peste 5 milioane de copii s-au nascut, la nivel mondial, prin fertilizare in vitro

Prima fertilizare in vitro a avut loc in 1977, in Marea Britanie, cand a fost conceput Louise Brown. De atunci, peste 5 milioane de copii au luat nastere prin aceasta metoda, care reprezinta 0,3% din totalul nasterilor anuale din intreaga lume.

Aceasta tehnica de procreatie medicala este utilizata cu succes inca din anii '70, in prezent fiind nascuti aproape 350.000 de copii anual prin aceasta metoda de fecundare artificiala, din totalul de 130 de milioane de copii nascuti in fiecare an, in intreaga lume, potrivit Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie.

La data de 25 iulie, 1978, s-a nascut, in Anglia, Louise Joy Brown, primul copil conceput in eprubeta. Nasterea sa a fost foarte controversata, aparand pe prima pagina a ziarelor din toata lumea, iar grupurile religioase au inceput campanii impotriva acestei metode, deoarece era considerata o ofensa adusa divinitatii.

La noi in tara, Ministerul Sanatatii a lansat primul program de fertilizare in vitro in anul 2011. Astfel, primul bebelus conceput prin aceasta metoda s-a nascut pe 24 aprilie, 2012, la clinica de Reproducere Umana, din Sangeorgiu de Mures. Parintii micutului au incercat timp de 8 ani sa conceapa un copil, insa fara succes.

Foto: invitrofertilizationcost.net

Mutilarea cu sare si gheata, un "joc" periculos in randul adolescentilor... FOTO! Si-a gasit job-ul ideal la varsta de cinci ani. Cum este posibil asa ceva?...
Ultimele știri