Meniurile din Singapore s-au îmbogățit cu 16 noi ingrediente care sunt niște insecte. Acestea însă trebuie să fie crescute în spații reglementate, neputând fi consumate cele ce cresc în sălbăticie. În ultima perioadă Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a promovat insectele ca surse alternative de proteine, care sunt, de asemenea, mai durabile.
Printr-un comunicat remis de Agenția pentru Alimente din Singapore (SFA) se specifică faptul că în această țară se va permite importul de insecte și produse care le au drept ingrediente. Acestea fac parte din specii care au fost evaluate ca sigure pentru consum. Insectele vor fi destinate atât pentru consumul uman, cât și pentru hrana animalelor care produc alimente pe care le vor consuma oamenii.
Insecte aprobate pentru consum în Singapore
- Albină occidentală/Albină europeană
- Vierme de mătase/molie de mătase
- Molia de ceară mai mică
- Molia de fagure/molia de ceară mai mare
- Gândacul de rinocer gigant
- Whitegrub
- Vierme de făină
- Vierme de făină mai mic
- Gândaci de superviermi/gândaci de vierme gigant/vierme rege
- Lăcustă
- Lăcustă de deșert americană / lăcustă de deșert
- Lăcustă migratoare africană
- Greier negru/de câmp/greier cu două pete
- Greiere comun/de câmp
- Greier cu bandă
- Greier de casă
Potrivit CNN, unele restaurante și comercianți locali și-au făcut deja planuri pentru a adăuga insectele în meniurile lor sau să le vândă ca atare. Unul dintre localuri este Gastrobar Fura, care se promovează prin faptul că alege ingrediente durabile. Insectyumz a sărbătorit aprobarea și a spus că va importa, distribui și vinde o serie de insecte comestibile. Restaurantul cu fructe de mare House of Seafood a introdus și o selecție de „mâncăruri interesante cu insecte” pe lângă meniul actual.
În ce condiții pot fi consumate aceste insecte în Singapore
Agenția pentru Alimente din Singapore a subliniat că prioritatea o constituie siguranța alimentelor și evident după introducerea acestei reglementări a luat naștere o nouă industrie. Legea stipulează că insectele nu pot fi recoltate din sălbăticie și trebuie să fie crescute în spații reglementate. De asemenea, trebuie să aibă un istoric documentat de consum ca hrană în afara Singapore.
Insectele comestibile conțin proteine, vitamine și aminoacizi de înaltă calitate pentru oameni. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură insectele necesită mai puțină hrană decât oile sau bovinele pentru a produce o cantitate echivalentă de proteine.
Dintre continente, Asia are cel mai mare număr de insecte comestibile (932 de specii), urmată de America de Nord (în principal Mexic) și Africa. Țările cu cel mai mare consum de insecte sunt Mexic (450 specii), Thailanda (272 specii), India (262 specii), Congo (255 specii), China (235 specii), Brazilia (140 specii), Japonia (123 specii) , și Camerun (100 de specii). În Europa sunt aprobate doar două specii pentru consum. Un raport al Comisiei Europene realizat în 2023 arată că numai 10% dintre europeni sunt dispuși să înlocuiască proteina din carne cu cea din insecte.
Maioneză cu iaurt pentru salata de boeuf. Cum se prepară și de ce ai nevoie ca să iasă perfectă... Cum spălăm corect căpșunile. Două metode foarte eficiente de a spăla căpșunile, doar așa scapi de toate impuritățile...