Batoanele Bounty, cu miez moale de nucă de cocos și înveliș delicios de ciocolată, sunt o alegere populară la sesiunile de cumpărături. Dacă cele din comerț nu sunt totuși pe placul tău, le poți prepara chiar la tine acasă. Rezultatul este mult mai sănătos.
Citește și: Rețetă de clătite din sfeclă roșie și banane. Prepară un desert prietenos cu silueta ta
Bounty de casă. Rețetă cu doar patru ingrediente pentru un desert deosebit
Pentru batoanele Bounty de casă ai nevoie de doar patru ingrediente. Rețeta este simplă și ușor de realizat. La final, vei avea un desert vegan, fără gluten și fără zahăr rafinat. Este perfect pentru o gustare rapidă, la cafea sau o surpriză delicioasă pentru cei dragi.
Desertul este gata în 30 de minute, conform unei surse, și va deveni rapid unul dintre preferatele tale.
Citește și: Rețetă de musaca cu vinete. Gospodinele o pregăteau încă din 1957
Ingrediente pentru 12 bucăți
- 200 de grame de făină de cocos (nucă de cocos rasă)
- ½ cană lapte de cocos
- 2 linguri de sirop de arțar
- 200 de grame de ciocolată neagră (topită)
*Se poate folosi ciocolata cu cel puțin 70% cacao pentru un gust mai intens.
*Pentru o textură mai fermă, se poate adăuga ulei de cocos în ciocolată.
Citește și: http://Rețetă de gogoși fără făină. Este desertul ideal pentru cei care sunt atenți la calorii
Mod de preparare
Pentru început, într-un vas încăpător, se amestecă făina de cocos, laptele de cocos și siropul de arțar până se obține o compoziție omogenă. Dacă este prea lichidă, se mai adaugă puțină făină de cocos.
După care, se formează batoanele sau bilele, depinde de preferințe, și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava la congelator și se lasă să se întărească timp de 10-15 minute.
Citește și: Rețetă de brioșe cu vanilie și fistic. Desertul cu care poți impresiona orice pofticios
Între timp, se topește ciocolata neagră în baie de aburi sau la microunde, în intervale de 20 de secunde, amestecând constant.
După, se scufundă fiecare baton în ciocolata topită și se așază înapoi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a rezulta un strat unform se poate folosi o furculiță. De asemenea, se poate presăra puțină făină de cocos pe deasupra, pentru un aspect inedit.
Citește și: Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit
După ce s-au scufundat toate batoanele, se bagă din nou tava la congelator până se întăresc complet.
După care se păstrează într-un recipient închis la frigider sau chiar la congelator.
Citește și: Rețetă pas cu pas pentru plăcintele Sfântului Ioan. Cum se pregătește preparatul tradițional
Batoanele Bounty de casă sunt o alternativă sănătoasă la cele din comerț. Sunt delicioase și potrivite pentru orice ocazie. La prepararea lor pot participa și cei mici, care cu siguranță vor fi încântați de întregul proces, nu doar de rezultat.