Căutare Live

Cârnaţii, toba, lebărul şi caltaboşul aduc beneficii incredibile organismului! Ce preparate tradiționale sănătoase poți găti de Crăciun

Produsele de sezon pot fi delicioase, dar trebuie consumate cu grijă. Dacă suntem cumpătaţi, medicii spun că putem avea parte de mai multe beneficii. Atenţie, însă, la produsele afumate! Ele nu sunt tocmai sănătoase, avertizează specialiştii. Iată la ce trebuie să fiţi atenţi!

Ce preparate tradiționale sănătoase poți găti de Crăciun

Puţin şi bun. Este principiul pe care specialiştii ne îndeamnă să îl respectăm de sărbători, atunci când ne aşezăm la masă. Cârnaţii, toba, lebărul şi caltaboşul ne pot aduce un echilibru nutriţional, dacă le consumăm cumpătat.

Pe care, atenţie, nu trebuie să le combinăm cu alte feluri de mâncare cum ar fi ciorbele, sarmalele sau chiar dulciurile.

ici avem şi colagen, avem şi elastină - foarte, foarte bune pentru organism. Avem şi conţinutul necesar de vitamina B12 şi mai ales vitamina D- noi fiind într-o permanentă absenţă de vitamina D, în special pe perioada iernii, întrucât nu suntem expuşi la soare.

Un alt sfat important este să fiţi atenţi de unde cumpăraţi produsele afumate. Nu toate tehnicile de preparare sunt sănătoase, aşa că, pe lângă fum, în alimente pot pătrunde şi alte substanţe toxice.

Dacă veţi avea pe masă preparate gătite de alţii, încercaţi să aflaţi cât mai multe despre ingredientele folosite. Obligatoriu, citiţi de două ori etichetele produselor de sezon pe care le cumpăraţi din magazine, pentru a evita orice fel de surpriză!

(sursa: Observator)

Cum verifici dacă ai cumpărat brânză din lapte sau din uleiuri vegetale. Testul simplu pe care îl poți face acasă... Cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de Varză cu ciolan afumat. Rețeta lui Chef Berry...
Ultimele știri