Căutare Live

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți  cu brânză și la ce ar trebui să te aștepți

Descoperă ce se întâmplă în corpul tău, la scurt timp după ce ai mâncat niște cartofi prăjiți cu brânză.

Specialiștii au explicat de ce trebuie să evităm consumul de cartofi prăjiți cu brânză

sursa foto: Shutterstock

Cartofii prăjiți cu brânză, rasă sau tăiată felii, este una dintre mâncărurile preferate ale românilor și este servită fie la prânz, fie seara, la cină. Totuși, trebuie neapărat să afli ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză rasă.

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză, de fapt

Românii au obiceiul de-a consuma destul de des cartofi prăjiți cu brânză. Indiferent de soiul de cartofi ales sau de tipul de brânză (telemea de vacă, de oaie sau de capră), această mâncare ascunse însă și un „pericol” de care nu mulți sunt conștienți.

Citește și: Care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Ce trebuie să faci pentru un gust de neuitat

Experții în materie de sănătate și nutriție trag un semnal de alarmă și explică ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză și de ce ar trebui, de fapt, să te ferești de această combinație alimentară.

Deși gustul este unul savuros și puține sunt ocaziile când poți refuza o asemenea mâncare, preparatul vine „la pachet” cu o combinație deloc sănătoasă de grăsimi și carbohidrați. Mai mult decât atât, cartofii prăjiți absorb mult ulei și, fiindcă sunt bogați în amidon, determină formarea unei substanțe periculoase pentru organism (acrilamida), în timp ce brânză conține numeroase grăsimi saturate. Împreună, cele două ingrediente fac o combinație extrem de gustoasă, dar periculoasă pentru organism și sănătate.

Citește și: Carne cu cartofi, combinație periculoasă! Ce se întâmplă în corpul tău, după câteva ore

Și asta nu e tot. Specialiștii în materie de nutriție care au studiat ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți cu brânză au arătat câte calorii conține acest preparat.

O sută de grame de cartofi prăjiți are 300 de calorii, la fel și brânza. La o porție de 300 de grame de cartofi prăjiți peste care am pus 100 de grame de brânză vom obține un total de 1.200 de calorii! Judecând după faptul că necesarul zilnic al unei persoane este de 2.000 de calorii, atunci e lesne de înțeles de ce trebuie să evităm consumul de cartofi prăjiți cu brânză sau să micșorăm cât mai mult cu putință porțiile. De asemenea, poți alege să consumi doar cartofii prăjiți, renunțând la brânză. Împreună, cele două ingrediente sunt o adevărată „bombă calorică”.

Nu doar cartofii prăjiți trebuie evitați, ci și cantitățile mari de brânză. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a explicat în repetate rânduri faptul că brânzeturile trebuie folosite mai degrabă pe post de condimente peste salate, paste și alte mâncăruri, tocmai pentru a evita consumul caloric exagerat.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci ton la conservă! Nu te-ai fi gândit la aceste beneficii...
Parteneri
Efectele consumului de hamsii. Ce spun cele mai recente studii ale nutriționiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x