Antena Căutare

Poftă bună! „Eleven Madison Park”, cel mai tare restaurant din lume! Vezi care este povestea lui! O cină în doi ajunge la 1.000 $!

New york este un festival gastronomic, începând cu găurile luminate industrial din Chinatown până la feţele de masă de top şi să nu uităm de pizza subţire,crocantă şi omniprezentă. Cea mai mare recunoaştere în industria culinară, numărul unu în „top 50 restaurante” i-a cam scăpat New York-ului până acum. Asta până ieri când restaurantul „Eleven Madison Park” a primit titlul de cel mai bun restaurant din lume la gala anuală a acestor premii.

New York-ul reprezintă un festival gastronomic: de la restaurantele ”populare” din Chinatown până la feţele de masă de lux, trecând prin pizza cea subţire,crocantă şi omniprezentă. Dar, cu toate acestea, NY nu prea apărea pe lista stabilimentelor cu ștaif. Asta până acum, când restaurantul „Eleven Madison Park” a primit titlul de cel mai bun restaurant din lume

„Eleven Madison Park” este un local de o eleganţă aparte, fără pretenţii, ascuns în suburbia unei clădiri fantastice din Madison Square Park. Responsabilii succesului sunt bucătarul Daniel Humm şi administratorul Will Guidara, care au făcut pasul de la tinerii excepţionali ai gastronomiei newyorkeze la reprezentanţii săi de top. „Niciunul dintre noi nu facem asta pentru premii”, a declarat Guidar la Melbourne, locul unde s-a ţinut gala ce le-a desemnat localul drept cel mai bun de pe Mapamond.Cu toate acestea, scena culinară neworkeză era conştientă de eforturile depuse de acestă puternică pereche pentru a câştiga titlul.

Cu o ambiţie fără complexe şi la doar 30 de ani, Humm şi Guidara au cumpărat restaurantul iar cu fiecare an ce a trecut au evoluat în clasamente, grație schimbărilor constante ale conceptului. Au trecut de la reinventarea modelelor newyorkeze, cum ar fi peştele afumat, ce reprezenta delicatesa evreilor din Lower East Side, la conceptul de produse mai ”locale” şi moderne şi-au creat un meniu propriu, ca unele platouri ce conţineau trucuri magice cu cărţi de joc. Au lăsat deoparte opţiunile economice şi s-au concentrat pe un soi de degustări, investind cat a fost nevoie pentru bucătărie.

Platourile sunt un echilibru între clasic şi modern ce deţin amprenta şi bunul gust ale lui Daniel Humm, un geniu culinar ce şi-a început cariera într-o furgonetă din satul său natal la 14 ani şi la doar 24 deja, deţinea, o stea Michelin.

O cină în doi, cu vin inclus, ajunge să coste aproape 1,000 de dolari (940 euro).

Premiul câştigat de „Eleven Madison Park” a readus la viață restaurantele din SUA, ce nu mai reușise să câştige acest premiu din 2004 când „The French Laundry” fusese laureat. Spania, ţara cu cele mai multe trofee din 2002, când s-au creat premiile, l-a avut pe ”El Celler de Can Roca”, câștigătorul de anul trecut, doar pe locul al treilea.

OTRAVĂ CURATĂ! Zece motive pentru care trebuie să fim atenţi la vopselele pentru ouăle de Paşte... Cel mai bun restaurant din lume este american! Cât costă o cină în luxosul Eleven Madison Park şi ce delicatese poţi ser...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x