Antena Căutare

Chef Munti ne propune două rețete de aperitiv: Pate de casă și Biscuiți sărați

Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în cadrul îndrăgitei emisiuni Star Matinal două rețete de aperitiv: Pate de casă și Biscuiți sărați.

Chef Munti ne propune două rețete de aperitiv: Pate de casă și Biscuiți sărați
Pate de casă și Biscuiți sărați

Biscuiții sărați sunt delicioși și pot fi consumați și ca atare, în timp ce vizionăm emisiunea preferată, dar sunt perfecți tartinați cu cremosul pate de casă!

Ce ne trebuie pentru cele două rețete de aperitiv: Pate de casă și biscuiți sărați:


  • Pentru aluatul de biscuiți sărați:
  • 350 gr făină
  • 20 gr praf de copt
  • 200 gr unt
  • 20 ml apă rece
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • tarhon
  • 100 gr brânză telemea
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru Pate de casă:
  • 500 gr ficăței de pui
  • 200 gr unt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 buc. ceapă albă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 750 ml vin alb
  • cimbru
  • sare și piper
  • smântână lichidă

Cum procedăm pentru cele două rețete de aperitiv: Pate de casă și biscuiți sărați

Pentru a prepara biscuiți sărați, cermnem făina și o amestecăm cu praful de copt. Adăugăm oul, untul rece, tăiat în cuburi, verdeața tocată și brânza sfărâmată și frământăm un aluat sfărâmicios, pe care îl lăsăm la odihnit, la rece, 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.

După acest interval, scoatem aluatul de la rece, îl întindem pe masa înfăinată în grosime de 7-8 mm și decupăm biscuiții cu un pahar, sau o formă circulară.

Îi transferăm în tava de cuptor, pe hâtrtie de copt și îi coacem pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Citește și: Cum putem prepara cei mai delicioși biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat

Pentru a prepara pate de ficat, se toacîă ceapa și usturoiul și se trag la tigaie în ulei de măsline cu puțin unt. Se adaugă ficățeii, iar când prind culoare, se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Se asezonează cu sare, piper și cimbru. Se trec prin blender împreună cu restul de unt și puțină smântână lichidă, atât cât să potrivim textura cremoasă a pateului.

Pateul se dă apoi la rece pentru a i se stabiliza textura.

Sfatul lui Chef Munti pentru a păstra pateul mai mult timp la frigider este să topim puțin unt și să îl întindem deasupra pateului. Acesta va crea o barieră împotriva alterării.

Citește și: Rețetă de Pate tartinabil de somon cu caju și prune afumate

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe explicații și detalii despre cum se prepară cele două rețete, urmăriți materialul video de mai jos:

Cea mai simplă, cea mai rapidă și gustoasă Rețetă de Supă cremă de roșii conservate... Chef Nicolai Tand și Iancu ne învață cum se prepară Rețeta Gnocchi cu sos de spanac și bacon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x