Căutare Live

Cum alegi vinul pentru masa de sărbători? Alb pentru aperitiv, roze pentru sarmale

Avem soluţii pentru cei care cred că cea mai bună legumă e porcul! Şi apropo, preparatele din carne de porc merg mână-n mână cu un pahar roşu de vin. Vinurile albe merg cel mai bine în asociere cu peştele sau carnea albă. Sau cu brânzeturile.

Chiar şi aşa, există totuşi preparate care îi pun în dificultate, uneori, şi pe cei mai documentaţi consumatori. Tocmai de aceea noi am pregătit o listă de criterii în funcţie de care să ne ghidăm atunci când avem la masă oaspeţi care trebuie impresionaţi.

Nu există varianta ideală pentru o masă întreagă. Contează ingredientele de bază ale preparatelor pe care le servim. Pe scurt, aperitivul, felul principal şI desertul nu pot fi asociate cu acelaşi tip de vin.

Consumat cu moderaţie, vinul nu face rău deloc. Dimpotrivă. Cel roşu de pildă, previne răcelile, afecţiunile cardiovasculare, scade riscul îmbălnăvirii de Altzheimer, alungă stresul şi are efect relaxant.

Doza recomandată pentru femei este de 150 ml de vin de bună calitate pe zi, iar pentru bărbaţi, 300 ml de vin.

Aperitive pentru masa de Revelion. Ce nu este bine să mâncăm prima dată când ne așezăm la masă... Delicatese raw-vegane pentru masa de Revelion. Cum poți face un cozonac fără să-l coci...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri