Antena Căutare

Desert: Reteta Tort cu spuma de fructe de padure

Blatul pufos in combinatie cu spuma fina si aromata de fructe constituie un desert delicios pentru intreaga familie!

Ingrediente pentru reteta Tort cu spuma de fructe de padure:

PENTRU BLAT

- 100g de unt moale;

- 100g de zahar fin;

- 100g de faina;

- 1 lingurita praf de copt;

- 1 lingurita extract de vanilie;

- 2 oua.

PENTRU SPUMA

- 500g fructe de padure;

- zahar pudra, dupa gust;

- 1 plic de gelatina;

- 3 albusuri;

- 140g de zahar brun, fin;

- 300ml de frisca lichida, batuta.

Mod de preparare pentru reteta Tort cu spuma de fructe de padure:

1. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Pentru blat, se bate untul cu zaharul, apoi se adauga amestecand faina, praful de copt, vanilia si ouale. Se toarna compozitia intr-o forma cu fund detasabil, cu diametrul de 24cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 30 de minute, pana cand se coace si creste.

2. Se scoate blatul din forma, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet, se taie in jumatate pe orizontala. Se curata forma de copt si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza prima jumatate de blat in forma.

3. Pentru spuma, se pun fructele intr-o cratita pe foc mic pana incep sa fiarba - acestea vor lasa un lichid, asa ca nu este nevoie sa fie adaugata apa. Se pudreaza dupa gust cu zahar. Nu trebuie indulcite foarte tare, pentru ca mai tarziu se vor amesteca cu o bezea indulcita. Se amesteca totul cu un mixer de mana sau se rastoarna intr-un blender si se face piure, apoi se strecoara printr-o sita. Ar trebui sa rezulte aproximativ 250g de piure. Se inmoaie gelatina in trei linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.

4. Se bat albusurile pana cand se intaresc. Apoi se incorporeaza zaharul fin, in patru transe. Se bate in continuare pana cand se obtine o bezea batoasa si lucioasa. Se incorporeaza piureul de fructe, apoi frisca. Se toarna compozitia pe blatul din forma de copt, apoi se asaza cealalta jumatate de blat deasupra, cu partea cu hartie de copt in sus. Se lasa la congelator pana cu 40 de minute - 1 ora inainte de a fi servit, apoi se scoate din congelator si se inlatura hartia de copt. De asemenea, se scoate din forma si se inlatura folia alimentara. Pentru servit, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Reteta: Lipii cu somon si maioneza... Reteta zilei: Pui pane cu crema de usturoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x