Căutare Live

Masa de Revelion, testul suprem pentru gospodine. Carnea de porc, înlocuită cu piept de rață

Masa de Revelion este testul suprem pentru gospodine. Chiar dacă în mod tradiţional, carnea de porc este vedeta, raţa poate fi o alternativă gustoasă şi. sănătoasă. Mai mult, ajută şi la menţinerea siluetei. Un chef ne învaţă cum să gătim un meniu sofisticat pentru care nici nu trebuie să scoatem prea mulţi bani din buzunar.

O delicioasa reţetă cu piept de raţă, cu gutui caramelizate și stafide, servită pe pat de piure de țelină coaptă. Aşa poate arăta meniul în noaptea de Revelion, făcut în casă şi nu într-un restaurant de lux. Paşii ne sunt îndrumaţi de chef Nicolae. Pentru patru porţii, avem nevoie de patru piepturi de raţă, 2 morcovi, 2 bucăți de țelină, 3 gutui, stafide, unt, miere şi un strop de vin.

”Pentru început vom tăia ţelina în cuburi mari, o vom pune într-o tavă, cu puţin ulei şi unt, după care o vom băga la cuptor pentru 40 de minute.”, spune chef Nicolae Tomescu.

”În timp ce țelina este la cuptor, caramelizăm gutuile și morcovii, după care adăugăm mierea și stafidele, dar și vinul. Lăsăm să fiarbă până se îngroaşă şi se formeaza un sos.

Legumele și fructele caramelizate sunt lăsate pe foc cât să se armonizeze aromele. Între timp scoatem şi ţelina din cuptor, pisăm cu unt şi facem piureul. Pe final pregătim pieptul de raţă.”, mai spune el.

Pieptul de raţă este prăjit apoi în tigaie, pe fiecare parte câte trei minute, iar înainte de a fi servit se mai pune opt minute în cuptor. Se va aşeza împreună cu gutuile şi morcovii caramelizaţi pe piureul de ţelină.

Însă ca masa, unde ne vom aștepta prietenii în noaptea dintre ani să arate ca în reviste, trebuie să ținem cont şi cum aranjăm tacâmurile. Pentu tacâmuri vom lua o furculiţă şi un cuţit. Cuţitul se pune cu partea ascuţită, cu cea care se taie către farfurie.

În aceasta perioada oamenii se înghesuie în stațiunile montane pentru sărbători într-un cadru de poveste, cu zăpadă. Alții și au făcut rezervare din timp și vor petrece sfârșitul de an la restaurante.

Exista însă și acea categorie de oameni care fac din propria casa o sărbătore. În sensul în care aleg ca noaptea dintre ani să îi prindă în sânul familiei. Iar pentru aceasta ultimă variantă trebuie să știm că fără sa scoatem prea mulți bani din buzunar putem avea parte de o masa regala. Meniul sofisticat poate fi doar teoretic, practic cu doar 25 de lei de persoana putem pregăti și servi musafirilor o delicioasa rata cu gutui și stafide, lângă care servim și un "glob" de piure de țelină coaptă. Iar în pahare vom avea un vin roze.

Ce NU trebuie să faci când gătești la cuptor! Chiar și cele mai iscusite gospodine fac aceste greșeli... Aperitive pentru masa de Revelion. Ce nu este bine să mâncăm prima dată când ne așezăm la masă...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri