De pe masa de Paște nu poate lipsi cozonacul. Cu toții știm că există nenumărate rețete, în funcție de preferințe și de cât efort dorești să depui pentru a obține acest desert.
Anna Lesko este una dintre artistele de la noi care adoră să gătească și mereu experimentează noi rețete pe care le împărtășește apoi cu prietenii ei virtuali. Cântăreața nu gătește doar de sărbători și alege să posteze pe rețelele de socializare din ce în ce mai des noi rețete.
Citește și: Anna Lesko, imagini incendiare într-un costum de baie minuscul. Cum arată la 45 ani, cu formele la vedere
Iată rețeta de cozonac a Annei Lesko, artista despre care deja știm cât este de pasionată de gătit. Vedeta a postat pe rețelele de socializare propria ei rețetă de cozonac.
Rețeta delicioasă de cozonac a Annei Lesko
Ingrediente pentru rețeta delicioasă de cozonac a Annei Lesko
Pentru aluat
- 1 kg făină albă
- 500 ml lapte cald
- 7 gălbenușuri
- 25 gr drojdie proaspătă
- 400 gr zahăr
- 100 gr unt
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la o portocală
- esență de vanilie
Pentru umplutură
- 50 gr cacao
- 500 gr nuci
- gem de prune
- vișine
- 7 albușuri
Topping
- miere
- scorțișoară
Mod de preparare pentru rețeta delicioasă de cozonac a Annei Lesko
Mai întâi începem prin a amesteca făina cu drojdia, zahărul și o parte din lapte. Lăsăm aluatul obținut la dospit pentru 20 minute. După ce a crescut, adăugăm restul de lapte și esența de vanilie și continuăm să frământăm până obținem o compoziție moale și elastică.
După trebuie să lăsăm din nou compoziția la crescut, acoperit cu un prosop curat de bucătărie, până își dublează volumul. Este necesar să aveți răbdare și să acordați o atenție specială timpului de dospire pentru că doar așa puteți obține un cozonac pufos și fin.
Pentru compoziție, Anna Lesko amestecă nucile cu cacao și zahăr, cu vișinele în suc propriu și gemul de prune. Între timp pregătim o bezea din 7 albușuri cu puțin zahăr și amestecăm restul ingredientelor pentru umplutură cu această bezea.
După ce a crescut aluatul, e timpul să îl întindem cu un sucitor și întindem bine umplutura pe toată suprafața foii, iar apoi o rulăm. Putem tăia apoi ruloul obținut în 2 și putem împleti cele două părți. Puteți unge cozonacul cu un amestec făcut din miere, gălbenușuri și școrțișoară.
Cozonacul se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ o oră la 180 grade. Veți obține un cozonac cu o crustă aromată și crocantă, dar cu un interior pufos și bogat în umplutură.
Citește și: Ce a dezvăluit Irinel Columbeanu despre Anna Lesko, vedeta cu care a avut o relație din 1996 până în 2004
15 sfaturi pentru a obține cele mai bune preparate din carnea de miel. Vei avea cea mai specială masă de Paște... Cozonac cu fistic. Rețeta delicioasă pe care trebuie să o încerci...