Ingrediente pentru reteta de post Curry de conopida cu cartofi:
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, tocata
1 bucata de ghimbir, data prin razatoare
3 catei de usturoi, tocati marunt
½ lingurita de turmeric/curcuma (se gaseste la Plafar)
1 lingurita de chimion macinat
1 lingurita pudra de curry (sau cat iti place)
230g de rosii in bulion din conserva, tocate
½ lingurita de zahar
1 conopida, rupta in buchetele
2 cartofi, taiati in bucati mari
1 ardei iute verde, mic, taiat in jumatate pe lungime
sucul de la o lamaie
1 mana de coriandru tocat grosier
lipii si iaurt, pentru servit (optional)
Mod de preparare pentru reteta de post Curry de conopida cu cartofi:
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita. Se prajeste ceapa 10 minute pana devine moale, apoi se adauga ghimbirul, usturoiul, turmericul, chimionul si praful de curry. Se mai lasa pe foc un minut. Se adauga amestecand rosiile si zaharul. Se adauga conopida, cartofii si ardeiul verde taiat, sare si piper. Se acopera cu capac si se mai lasa 30 de minute pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand legumele devin moi - mai adauga putina apa daca este neaparat nevoie, desi este o reteta de curry fara sos.
2. Dupa ce se fac legumele, se scoate ardeiul, daca vrei, se amesteca putin suc de lamaie si se presara cu coriandru. Se serveste cu lipii si cu o lingurita de iaurt.
Pofta buna!
Desert delicios: Reteta Papanasi indragostiti cu dulceata de cirese... Desert: Rețeta Biscuiti cu fructe...