Antena Căutare

Testul ouălor de Paști. Cum verifici corect dacă sunt proaspete și cum le alegi |VIDEO

Paste 2019 - Testul ouălor de Paști. Cum verifici corect dacă sunt proaspete și cum le alegi. Specialiștii atrag atenția că în perioada sărbătorilorpascale se înregostrează cel mai mai mare număr de toxiinfecții alimentare. Ce trebuie să știi

testul oualor de pasti

Paște 2019 - Testul ouălor de Paști. Cum verifici corect dacă sunt proaspete și cum le alegi. Specialiștii atrag atenția că în perioada sărbătorilor pascale se înregistrează cel mai mai mare număr de toxiinfecții alimentare. Ce trebuie să știi

Paștele ortodox 2019 pică pe 28 aprilie, iar românii sunt deja în căutare de produse pentru masa de Paști. Nelipsite sunt ouăle încondeiate, cozonacul, dar și friptura de miel.

Pentru că de Paște se înregistrează cel mai ridicat consum de ouă, specialiștii atrag atenția că tot în această perioadă se manifestă cel mai mare număr de toxiinfecții alimentare, cauzate în principal de ouăle alterate. Testul următor te va ajuta să le verifici prospețimea, dar și să le alegi corect. Ce trebuie să ai în vedere:

- Inspectorii sanitar-veterinari afirmă că termenul de valabilitate al unui ou este de 28 de zile. Indiferent de unde ai alege să cumperi, verifică înainte termenul de valabilitate ștanțat pe coaja acestuia.

-odată cumpărate, ouăle trebuie ținute la o temperatură corespunzătoare, altfel, perioada de valabilitate a acestuia scade, dacă nu este păstrat la loc corespunzător, ferit de căldură și umiditate.

- atunci când vă aflați în magazin, evitați să cumpărați ouăle care sunt crăpate, care au coaja lucioasă sau pătată sau sunt murdare.

- un test pe care trebuie să îl facem pentru a ne ajuta să alegem corect ouăle este să luăm 2-3 ouă și șă le mișcăm lângă ureche. Dacă se aude un zgomot, acela este un indiciu că acestea nu sunt proaspete, motiv pentru care trebuie să le evităm

- odată cumpărate, ouăle trebuie depozitate în frigider.

- înainte de a le vopsi trebuie să facem testul cu apă: se ia un bol cu apă și se așază ouăle, după care le analizăm. Cele care stau pe fundul vasului, în poziție orizontală sunt proaspete, cele care formează un unghi de 30 de grade suntde o săptămână, iar cele care formează un unghi de 45 de grade au două săptămâni. Mare atenție însă, în cazul celor care stau în poziție verticală: acestea înseamnă că au deja 21 de zile de ”viață”, în timp ce ouăle care s-au ridicat și plutesc sunt deja alterate.

Testul prin spargerea oului

Pentru a verifica mai în amănunt starea de prospețime a oului înainte de a fi vopsit de Paște, poți sparge unul pentru a vedea cum se prezintă albușul și gălbenușul. Dacă gălbenușul este bulbucat și are o formă definită, iar albulșul său este vâscos și adunat împrejurul gălbenușului, acestea sunt indicii că oul este proaspăt.

În situația în care gălbenușul este plat, iar albușul este subțiat, atunci oul este cu siguranță vechi. În acest caz sunt rupte lanțurile proteice din albușul oului, iar gălbenușul și albușul nu mai sunt lipite unul de celălalt, motiv pentru care se produce degradarea.

Pentru a alege corect ouăle de Paști și a afla mai multe detalii despre ce înseamnă prospețimea acestora, puteți viziona și clipul de mai jos:

Citește și: Paște 2019. Cum vopsești cele mai frumoase ouă de Paști

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Cele mai bune trucuri și rețete

Încep pregătirile pentru masa de Paște. Secretul unui cozonac gustos și pufos... 5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x