Antena Căutare

Trei retete cu parfum de citrice

Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.

Supa de lamaie cu orez

Ingrediente:

1,2 l supa de pui
60 g orez
2 lamai
3 galbenusuri
sare, piper, boia iubte
coriandru proaspat si rondele de lamaie pentru decor

Mod de preparare:

Fierbe orezul in supa timp de 20-25 de minute. Rade coaja de lamaie, apoi stoarce sucul. Bate galbenusurile si amesteca-le cu sucul de lamaie, apoi adauga, cate putin, 100 ml din supa calda. "drege" supa cu ouale, apoi condimenteaza cu sare, piper si boia iute. Serveste supa calda sau rece, cu rondele de lamai si cu coriandru.

Salata libaneza Tabule

Ingrediente:

200 g arpacas
2 dovlecei
3 lamai
1 ceapa
1 lingura ulei
cimbru proaspat
sare, piper, suc de lamaie
300 ml supa de legume
rondele de lamaie pentru decor

Mod de preparare:

Pune arpacasul sa se umfle in supa calduta timp de 30 de minute. Toaca ceapa si cimbrul, taie dovleceii si lamaile. Caleste ceapa in ulei (de preferinta intr-un vas ceramic - tajine), adauga lamaile si lasa sa fiarba inabusit 10 minute. Adauga dovleceii si cimbrul si mai lasa pe foc 5 minute. Amesteca legumele in arpacas, condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie si decoreaza cu rondele de lamaie.

Prajitura cu lamaie

Ingrediente:

Aluatul:
250 g faina
1 galbenus
valinie
1 praf de sare
fructe confiate
125 g unt

Crema:
6 galbenusuri
3 albusuri
1 lingura amidon
3 linguri smantana
50 g zahar pudra
50 ml suc de lamaie
coaja rasa de lamaie

Pentru bezea:
3 albusuri
coaja de lamaie
150 g zahar pudra
50 ml suc de lamaie

Mod de preparare:

Framanta putin ingredientele pentru aluat, inveleste-l folie si tine-l o ora la rece. Unge cu grasime o forma, pune fructele confiate, intinde aluatul si coace la cuptor 10 minute. Amesteca indregientele pentru cerma pe foc, la bain-marie, pana se leaga compozitia, cu exceptia sucului de lamaie si a 50 g din cantitatea de zahar pudra. Bate albusurile pentru bezea, adauga zaharul, si la sfarsit sucul si coaja de lamaie. Amesteca crema si compozitia de bezea, toarn-o peste foaia de aluat si mai coace la foc mic, in cuptor, 20-25 de minute. Serveste prajitura rece.

Sursa foto: fotobank.ru

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x