Antena Căutare

Atenție, români! 12 miliarde de parole au fost făcute publice! Cum poți verifica dacă ești pe listă

Un tânăr a publicat pe un site mai bine de 12 miliarde de parole! Cei interesați puteau să plătească pentru a putea accesa contul unei persoane, fără ca aceasta să știe. Ce avertisment transmit specialiștii?

Când ți-ai schimbat ultima oară parola?

Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat după ce au fost găsite probe ce au arătat că a pus în vânzare, pe un site online, mai bine de 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate. Practic, cei care doreau să accese contul cuiva doar trebuia să intre pe site-ul weleakinfo.com și să plătească pentru numele utilizatorului și a parolei respectivului cont.

Tânărul este acum cercetat. La anchetă au colaborat echipe specializate în delincvenţa cibernetică din National Crime Agency (Regatul Unit), FBI (SUA) şi Bundeskriminalamt (Germania).

Se pare că polițiștii au mai făcut și alte percheziții și au descoperit în casa tânărului olandez echipament profesional pentru a face astfel de fapte.

Atenție, români! 12 miliarde de parole au fost făcute publice! Cum poți verifica dacă ești pe listă

Când ți-ai schimbat ultima oară parola?

Cum îți da seama dacă cineva ți-a spart parola

Nu se știe deocamdată care sunt țările afectate de furtul de parole. În cazul în care observi o activitate suspectă la conturile tale online, atunci cu siguranță e cazul să schimbi parola urgent. Nu uita să verifici sumele de pe carduri, comenzile efectuate online, data de accesare a unor fișiere etc.

CUM ÎȚI FACI O PAROLĂ SIGURĂ

Specialiștii recomandă oamenilor să schimbe cât mai frecvent parolele și să le facă, pe cât posibil, greu de ghicit sau de aflat. O parolă simplă este cea formată doar din cifre, în combinații de tip „1234”, „0000” sau cea care reprezintă numărul de telefon sau data nașterii.

O parolă sigură și complexă este cea formată dintr-o combinație de litere mari, literi mici, cifre și semne de punctuație, de o dimensiune de peste zece semne. Cu cât o parolă este mai lungă și mai complexă, cu atât ea va fi mai greu de ghicit.

Acelaşi tip de conector ar putea fi impus de anul acesta ca standard unic pentru alimentarea gadgeturilor în Uniunea Eur... Huawei a găsit înlocuitor pentru Google Maps...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x