Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Ai laptop HP? Atentie la baterie!

Hewlett-Packard, cel mai mare pro­ducator de PC-uri din lume, re­chea­ma pentru a fi inlocuite 54.000 de ba­terii litiu-ion folosite la echiparea lap­to­purilor din gamele Pavilion si Compaq.

Ultima actiune a HP in acest sens implica mai multe modele Compaq, Compaq Presario, cat si note­bookuri din gama Pavilion. Reprezentantii HP au anuntat ca schimbarea bateriei se va face in mod gratuit. Oficialii HP spun ca PC-urile cu probleme au fost vandute in perioada au­gust 2007 pa­na in iulie 2008.

Cu exact un an in ur­ma, HP incepea prima cam­pa­nie de acest fel. La momentul res­pec­tiv, erau reche­ma­te pentru a fi schimbate apro­xi­ma­tiv 70.000 de baterii din cauza supra­incal­zi­rii acestora, existand pe­ricolul izbuc­nirii de in­cendii. Potrivit specia­listilor, ba­te­riile se pot defecta daca sunt tinute prea mult la incarcat si daca nu sunt pre­va­zute cu modalitati de disipare a caldurii.

Cu toate acestea, amploarea masurii intreprinse de HP paleste in comparatie cu retragerea din uz in 2006 si 2007 a apro­ximativ 10 milioane de baterii Sony care erau folosite de aproape toti marii producatori de PC-uri. La acea vreme, oficialii Sony esti­mau o mic­sorare a profitului cu peste un miliard de dolari.

Mai mult, imediat dupa ce a facut anun­tul de rechemare a bateriilor, ac­tiu­nile companei japoneze scadeau cu 0,8%. Potrivit spe­cia­listilor, bateriile litiu-ion, care sunt pre­zente in ma­­joritatea lap­to­­pu­rilor si a te­le­foa­nelor mobile din lume, prezinta riscuri de scurtcircuit, iar pro­du­catorii ar trebui sa implementeze tehnologii mai sigure in acest domeniu.

sursa: financiarul.com

Recomandari