Căutare Live

Alertă! Schimbă-ți parola pe Yahoo! Au fost furate datele a peste 500 de milioane de conturi

Yahoo a anunțat aseară că au fost furate, în urmă cu doi ani, datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori. Datele furate ale utilizatorilor ar putea include nume, adrese de mail, numere de telefoane, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebările de securitate și răspunsurile criptate sau necriptate, spun cei de la Yahoo.

Yahoo a anunțat aseară că au fost furate, în urmă cu doi ani, datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori. Datele furate ale utilizatorilor ar putea include nume, adrese de mail, numere de telefoane, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebările de securitate și răspunsurile criptate sau necriptate, spun cei de la Yahoo.

Acest lucru s-a întâmplat, potrivit reprezentanților Yahoo, în urma unui atac cibernetic masiv al unui grup de hackeri plătiți de un stat. Cei de la Yahoo au transmis că există deja o anchetă în care sunt implicate și autoritățile statului. Compania a trimis și un mesaj utilizatorilor în care cere, printre altele, preventiv, schimbarea parolelor conturilor de mail.

Verizon a anunțat că achiziționează Yahoo! la sfârșitul lunii iulie. Tranzacția este în valoare de 4,4 miliarde de dolari.

În ultimii ani, gigantul IT american s-a confruntat cu probleme economice. 2015, de exemplu, a fost un an foarte slab pentru compania Yahoo, care a raportat pierderi de peste 4,3 miliarde de dolari.

În ultimii ani, acționarii au acuzat-o pe șefa companiei, Marissa Mayer, de proastă organizare și de faptul că a investit foarte mulți bani în aplicații și idei care nu s-au bucurat de succes.

Citeşte mai multe detalii aici

Crezi că ţi-a accesat cineva fişiere din computer? Iată cum poţi afla cine a intrat în calculatorul tău şi când... Site-ul îți spune instant dacă vreunul dintre conturile tale a fost afectat de hackeri...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri