Alertă! Schimbă-ți parola pe Yahoo! Au fost furate datele a peste 500 de milioane de conturi

Yahoo a anunțat aseară că au fost furate, în urmă cu doi ani, datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori. Datele furate ale utilizatorilor ar putea include nume, adrese de mail, numere de telefoane, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebările de securitate și răspunsurile criptate sau necriptate, spun cei de la Yahoo.

Yahoo a anunțat aseară că au fost furate, în urmă cu doi ani, datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori. Datele furate ale utilizatorilor ar putea include nume, adrese de mail, numere de telefoane, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebările de securitate și răspunsurile criptate sau necriptate, spun cei de la Yahoo.

Acest lucru s-a întâmplat, potrivit reprezentanților Yahoo, în urma unui atac cibernetic masiv al unui grup de hackeri plătiți de un stat. Cei de la Yahoo au transmis că există deja o anchetă în care sunt implicate și autoritățile statului. Compania a trimis și un mesaj utilizatorilor în care cere, printre altele, preventiv, schimbarea parolelor conturilor de mail.

Verizon a anunțat că achiziționează Yahoo! la sfârșitul lunii iulie. Tranzacția este în valoare de 4,4 miliarde de dolari.

În ultimii ani, gigantul IT american s-a confruntat cu probleme economice. 2015, de exemplu, a fost un an foarte slab pentru compania Yahoo, care a raportat pierderi de peste 4,3 miliarde de dolari.

În ultimii ani, acționarii au acuzat-o pe șefa companiei, Marissa Mayer, de proastă organizare și de faptul că a investit foarte mulți bani în aplicații și idei care nu s-au bucurat de succes.

Citeşte mai multe detalii aici

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri