Live acumFilm: John Wick 2
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Android bate in SUA Blackberry si iPhone

Softul Android produs de Google a devenit cel mai popular sistem de operare in randul noilor utilizatori de aparate smartphone din Statele Unite, devansand platformele iPhone si BlackBerry, potrivit companiei de consultanta Nielsen.Verizon Wireless, cea mai mare companie de servicii wireless din Statele Unite, a promovat aparatele dotate cu Android, iar AT&T, operatorul exclusiv al iPhone, ofera in prezent mai multe modele de telefoane cu softul produs de Google.

AT&T, al doilea mare operator wireless din SUA, a anuntat ca va comercializa trei noi telefoane Motorola Android. In august, Nielsen a anuntat ca Android a devansat iPhone in functie de vanzarile din trimestrul al doilea, in randul noilor cumparatori de smartphone, dar a ramas in urma BlackBerry.

BlackBerry se afla pe primul loc in privinta numarului total de detinatori de aparate smartphome din SUA, cu o cota de 31%, dar avansul fata de Apple este in scadere. IPhone are o cota de 28% in randul utilizatorilor de smartphone, iar Android de 19%.

Citeste Jurnalul.ro!
Foto: tcattorney.com

Recomandari