Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Nu pleca la mare fără această aplicație! Ce riști să pățești dacă nu o ai în telefon

Anunț de maximă importanță pentru toți cei care vor să plece la mare anul acesta! Ce aplicație trebuie să descarci în telefon sau pe tabletă, înainte de-a merge pe litoralul românesc? 

Anunț de maximă importanță pentru toți cei care vor să plece la mare anul acesta! Ce aplicație trebuie să descarci în telefon sau pe tabletă, înainte de-a merge pe litoralul românesc?

Recent s-a lansat o aplicație extrem de utilă pentru turiștii care aleg să se distreze la malul Mării Negre, în această vară.

Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR) a lansat vineri, într-o conferinţă de presă organizată pe plaja din Constanţa, aplicaţia mobilă SEASTATUS prin care turiştii pot primi informaţii în timp real despre gradul de periculozitate pentru îmbăiere şi înotul în marea deschisă.

În cadrul conferinţei de presă susţinută de Gabriel Bălan, preşedintele ANSPSR şi reprezentantul Evonomix, dezvoltatorul de software care a creat SEASTATUS, au fost prezentate informaţiile pe care le pot obţine utilizatorii aplicaţiei, despre culoarea steagului arborat pe plajă în funcţie de condiţiile meteorologice şi gradul de agitaţie al mării, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol sau posibilitatea de localizare a persoanelor ce folosesc această aplicaţie, ori interconectarea directă cu Serviciul 112.

CE ESTE APLICAȚIA SEASTATUS

"Aplicaţia SEASTATUS este, în primul rând, un instrument de ajutor şi, pe lângă serviciile de salvamar, aplicaţia pune la dispoziţia tuturor celor care vor să se bucure de plajă şi mare un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă. Dacă permiteţi ca aplicaţia să vă localizeze, veţi primi informaţii în timp real despre semnificaţia steagului arborat de salvamari în zona în care vă aflaţi, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei, se poate apela la 112 în momentul în care utilizatorul este martorul unui incident ce necesită prezenţa salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea", a declarat Gabriel Bălan, conform celor de la Agerpres.

Potrivit ANSPSR, în acest sezon, aplicaţia SEASTATUS poate fi accesată de pe plajele din Constanţa şi Mamaia, urmând a fi extinsă pe tot litoralul românesc, şi poate fi descărcată atât pe IOS, cât şi pe Android.