Apple obtine la tribunal blocarea vanzarilor tabletei Samsung Galaxy in Europa

Apple, cotata drept cea mai valoroasa companie din lume, a obtinut o victorie importanta in lupta cu Samsung, in ceea ce priveste procesele de incalcare a brevetelor. Acest lucru s-a intamplat dupa ce un tribunal german a oprit temporar vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab in Uniunea Europeana.

La numai o saptamana dupa ce Samsung a fost obligat sa amane lansarea tabletei sale in Australia, hotararea judecatoreasca i-a interzis companiei acelasi lucru, numai ca de aceasta data pe piata din Europa.

Oficialii Apple au declarat ca telefoanele mobile si tabletele Samsung din linia Galaxy au copiat iPhone-ul si iPad-ul. Dar Samsung, ale carui produse au la baza software-ul Google Android, a contracarat in instanta procesul Apple.

"Nu exista nici o indoiala ca decizia instantei va afecta negativ Samsung. Compania este in lupta cu Apple pe mai multe fronturi, fapt ce ar putea duce la o scadere temporara a vanzarilor", a declarat Lee Seung-woo, analist la firma de investitii Shinyoung Securities.

FOTO: dailybloggr.com

Ultimele știri