Căutare Live

Aproape jumatate dintre aplicatiile pentru smartphone-urie au si functia de spion

Multe dintre aplicatiile instalate pe smartphone-uri au functia de spion si verifica persoanele din agenda, locul unde te afli, dar si ce pagini de internet accesezi fara sa fii instiintat.

In doar cateva secunde, o astfel de aplicatie este instalata pe telefonul mobil si acceseaza date confidentiale ale utilizatorului.

Una din cinci aplicatii acceseaza agenda telefonului si mai mult de 40% dintre ele folosesc GPS-ul pentru a vedea unde te afli si ce locuri frecventezi.

De cele mai multe ori, aceste informatii sunt folosite in scop comercial pentru ca sunt vandute ca si baza de date companiilor care vor sa-si faca reclama pe internet. Se poate si ca dezvoltatorul aplicatiei sa vrea in acest fel sa o imbunatateasca, dar si in aceasta situatie confidentialitatea clientului este incalcata.

Soluţia ar fi ca utilizatorii telefoanelor mobile sa verifice de mai multe ori o aplicatie inainte de a o descarca, sa verifice cine sunt dezvoltatorii ei si sa dezinstaleze programul daca au suspiciuni.

Foto: blogs.oreilly.com

Facebook ti-a schimbat email-ul, fara sa te anunte!...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri