Căutare Live

Are Samsung tableta Windows 8?

Microsoft ar putea prezenta azi un tablet PC cu noul sistem de operare.

Fugarita" de Apple prin justitie, pe diverse piete in care vrea sa vanda tablete Galaxy cu sistem de operare Android, Samsung ar putea oferi celor de la Microsoft platforma hardware pentru primul gadget cu noul sistem de operare Windows 8. Compania fondata de Bill Gates gazduieste in aceasta saptamana conferinta „Build" (13-16 septembrie), dedicata dezvoltatorilor, ocazie cu care va prezenta si detalii despre SO Windows 8, versiune desktop, dar si pentru smartphone/tablet PC.

Zvonurile de pe piata, pornite initial din presa din Coreea de Sud (Korea Economic Daily), vorbesc despre prezentarea unei tablete cu Windows 8, in prima zi de „Build", dezvoltate de Samsung in parteneriat cu Microsoft. Dupa cum era de asteptat, niciuna dintre companii nu a dorit sa comenteze acest zvon. In ceea ce priveste detaliile hardware, este banuita platforma Tegra3 (quad-core), anuntata de Nvidia inca din luna februarie.

In luna august, tribunalul din Dusseldorf a decis interzicerea temporara a vanzarilor tabletei Galaxy Tab 10.1, in 26 din cele 27 de state membre ale UE. Decizia din august, limitata la piata din Germania din motive de jurisdictie, ar putea costa Samsung vanzari de pana la 500.000 de unitati in acest an, potrivit unei estimari a companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics. Mai mult, chiar la deschiderea IFA-Berlin, cea mai mare expozitie de electronice de consum (2-7 septembrie), Samsung a trebuit sa retraga de la standuri Tab 7.7, tot din cauza unei plangeri depuse de Apple. Potrivit Strategy Analytics, compania coreeana a avut in primul trimestru o cota de 16% pe piata tabletelor PC, comparativ cu un 69% din partea iPad.

Disputa juridica dintre cele doua companii a inceput dupa ce Apple a acuzat Samsung ca i-a copiat produsele, intr-un proces lansat in SUA, in aprilie. Coreenii au reactionat cu actiuni in justitie la Seul, Tokyo, Germania si California. In Australia, Samsung a amanat pentru a doua oara in aceasta luna lansarea Galaxy Tab 10.1, pana la sfarsitul lui septembrie.

Totusi, chiar daca se prezinta astazi Tableta Samsung cu Windows 8, se estimeaza ca abia la anul vom vedea dispozitive cu noul sistem de operare, spre comercializare. „Efectul", pentru compania coreeana, fiind mai degraba unul de bursa, in conditiile in care declinul actiunilor, de la inceputul acestui an, era de 23%, la inceputul lui septembrie, potrivit Bloomberg.

sursa: jurnalul national

foto: thinkstock

Aproape jumatate dintre aplicatiile pentru smartphone-urie au si functia de spion... Samsung Focus S si Focus Flash, doua noi telefoane cu Windows Mango...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri