Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

ASIMO, robotul care alearga si joaca fotbal, a sosit in Romania

Honda l-a adus in Romania pe ASIMO, considerat cel mai avansat robot umanoid din lume. Evenimentul a avut loc vineri, cu ocazia unei conferinte de presa organizata inaintea Honda GreenChallenge 2010, o competitie de condus economic, care are loc pentru a doua oară si in România.

ASIMO este un robot humanoid creat de Honda Research & Development Wako Fundamental Technical Research Center din Japonia. Robotul masoara 130 de centimetri in inaltime si cantareste 54 de kilograme. Numele ASIMO este un acronim al titulaturii "Advanced Step in Innovative Mobility". Pana in 2009 s-au fabricat 100 de unitati ASIMO, primul dintre cele 12 modele fiind dezvoltat in 1986, iar versiunea curenta a fost anuntata la sfarsitul lui 2005.

"Robotii umanoizi au iesit demult din romanele science fiction, iar dovada reala este chiar ASIMO, care ne-a convins ca merita toata atentia noastra. ASIMO s-a pregatit sa interactioneze cu intreaga comunitate eco din Romania, prin demonstratii live si participarea la competitie. Ne bucuram de prezenta lui ASIMO in Romania, dar si ca este alaturi de noi la evenimentele GreenChallenge", a declarat Mihai Sandu, GreenChalenge 2010 Project Manager.

2010/05/15//44274-asimo2.jpg

Actuala generatie a robotului poate sa alerge cu 6 kilometri pe ora, sa joace fotbal si chiar sa urce scarile, asa cum se poate vedea in clipul de mai jos. Mai mult, ASIMO poate sa mearga alaturi de un om, in timp ce il tine de mana, poate transporta obiecte sau chiar sa indeplineasca sarcinile unui receptioner intr-o firma.

Robotelul ASIMO, cel mai performant robot care poate interactiona natural cu omul, a fost senzatia conferintei de presa premergatoare finalei GreenChalenge. El a sustinut o demonstratie live, a interpretat gesturi si a efectuat miscari umane, ba chiar a urcat si a cobotat treptele unei scari. Robotelul nu doar ca poate alerga cu 6 km/h ci poate lovi o minge de fotbal, sa evite singur obstacolele, in acelasi timp fiind capabil sa isi creeze o alta ruta catre destinatia prestabilita.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro