ASUS U Bamboo, laptopul din... lemn

Prezentat sub seaca eticheta "U53F", noul laptop din bambus de la ASUS intra fara indoiala in categoria laptop-desktop "office", un model de si cu greutate. Si asta poate parea paradoxal daca ne gandim la detaliul "verde", acela al bambusului, dar sa fim bine intelesi: pretiosul material se regaseste in constructia carcasei exterioare, a touchpad-ului si a suportului pentru maini.

Sunt dator cu niste explicatii: cum adica laptop-desktop si de ce este puternic? Pragmatic si matematic, cifrele vorbesc de la sine: noul procesor Intel i7 (2,67 GHz), chipset grafic NVIDIA GeForce 310M (VRAM 1GB), memorie 4GB RAM.

Cu o greutate de aproape 3 kilograme (nu prea iti vine sa-l plimbi toata ziua intr-o geanta), cu siguranta ca s-a renuntat cu premeditare la silueta unui laptop modern, mergand pe varianta: noul desktop mobil al managerului trendy-eco. Dar sa nu patrundem prea mult in zona life-style, pentru ca riscam sa omitem alte detalii care il pozitioneaza oarecum si intr-o avangarda.

Nu ma refer atat la unitatea optica Blu-ray (inca nu e o imbulzeala la acest tip de format nici macar la manageri), cat la cele doua port-uri USB 3.0 (viteze de zece ori mai mari comparativ cu standardul USB 2.0). Nu prea avem acum ce sa conectam la noul standard tehnologic, dar e bine sa fim pregatiti pentru viitor.

Noul U Bamboo are un ecran cu diagonala de 15,6 inci, iluminat prin tehnologie LED, economisind astfel energie. Display-ul este HD, dar pentru ca ne-a obisnuit cu atatea "mofturi", o rezolutie de 1366x768 ne poate dezamagi, astepandu-ne la un full HD, 1080p.

Si pentru ca managerul are si el nevoie de momente de relas la locul de munca, iar internetul e plin de capcane, laptopul vine cu o camera web insotita de un software cu nastrusnice posibilitati de editare.

Daca am tot vorbit de noul Bamboo, sa amintim ca modelul anterior din bambus costa in jur de 1.700 de euro. Sa finalizam cu o veste buna de portofel: ASUS Bamboo U53F poate fi cumparat la 4.400 de lei.

Caseta tehnica:
Ecran: LED, 15,6 inci (1.366 x 768)
CPU: i7 (2,67 GHz)
HDD: 500 GB
RAM: 4 GB
Port USB: 2 x 3.0/1 x 2.0
Unitate optica: Blu-ray
Chipset grafic: GeForce 310M/VRAM 1GB
Greutate: 2,77 Kg
Pret: 4.400 lei

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri