Atenție! Nu vă mai cumpărați telefoane mici! Sunt extrem de periculoase pentru sănătatea voastră psihică!

 

 Tabletele, telefoanele mobile și toate computerele în miniatură pun stăpânire peste viața omului din ce în ce mai mult, pe zi ce trece. Se dezvoltă cu o viteză incredibil de mare, fără ca noi să observăm.

Din acest motiv, oamenii de știință au decis să cerceteze acest fenomen de amploare. Au vrut să vadă ce efecte are asupra sănătății noastre morale și fizice!

Tehnologia ne modifică ţinuta, transformând corpurile noastre în ceea ce numesc eu iHunch. Am auzit, de asemenea, cum oameni mai numesc această poziţie şi gât care scrie un text. Uneori, în munca mea, mai fac referire la termenul de iPosture”, a declarat fizioterapeutul din Noua Zeelanda, Steve August.

Trebuie menţionat pentru început poziţia incorectă,aplecată pe care o adoptă o persoană când se uită în telefon. Greutatea medie a unui cap este de 4,5-5,5 kg, ia când ne aplecăm capul înainte cu 60 de grade, gâtul primeşte o sarcină de aproximativ 27 kg, fapt care are multiple consecinţe”, a declarat Steve August.

iHunch

Această poziție afectează și starea psihică, alături de memorie! Cum altfel iHunching poate influenţa sentimentele şi comportamentele noastre?

Citește și Ai nevoie de un singur obiect, pe care îl găsești în bucătărie! Metoda prin care îți poți face telefonul să sune mai tare

Maarten W. Bos şi AMY CUDDY au făcut cercetări în acest sens. Au repartizat aleatoriu participanţi pentru ca aceştia să interacţioneze timp de cinci minute, cu unul dintre cele patru dispozitive electronice de diferite mărimi: un smartphone, o tabletă, un laptop şi desktop-ul unui computer de masă. Au constatat că dimensiunea dispozitivului afectează în mod semnificativ starea de spirit al subiecţilor, sugerând că poziţia pe care o adoptăm atunci când utilizăm telefoanele noastre, de fapt, ne face mai puţin asertivi.

De fapt, se pare că există o relaţie liniară între mărimea dispozitivului şi măsura în care vă afectează: cu cât dispozitivele sunt mai mici cu atât mai mult trebuie să se contracteze corpul pentru a-l folosi, scrie descopera.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe