BlackBerry Q5 iese la lumina si e gata de precomanda

BlackBerry vrea sa aiba un smartphone pentru fiecare buzunar, iar noul Q5 este dedicat celor cu un buget redus care isi doresc platforma BlackBerry 10.

Cu o eficienta remarcabila, compania canadiana producatoare de telefoane inteligente a reusit sa anunte oficial cel de-al treilea terminal al sau construit pe noua platforma BlackBerry 10. Dupa Z10 si Q10, este evident ca noul Q5 este o varianta mai putin performanta a lui Q10, cu cateva minusuri.

Aprobat deja de FCC pentru camapania anterioara de certificare, noul telefon ar trebui sa beneficieze de o lansare globala in luna iulie. In conditiile in care detalii despre acesta au fost disponibile pe internet pentru prima oara luna trecuta, este evident ca cei de la BlackBerry nu se grabesc sa lanseze in piata la un nou terminal mainstream. Desi va ajunge cam in aceeasi perioada in toate pietele importante, Q5 este deja disponibil pentru precomanda in UK, ramanand ca in scurt timp sa apara si in alte tari.

Fara nici un fel de restrictii, noul Q5 va avea un pret de 349 lire sterline, aproximativ 540 de dolari. Acesta este pretul pe care il platiti daca va doriti sa aveti noul smartphone candva la mijlocul lunii iulie. Mai ieftin decat Q10, cu un set de linii de design diferite, noul Q5 vine cu o configuratie decenta. Practic, panoul are o diagonala de 3,1 inci si o rezolutie de 720 x 720 pixeli. Tastatura este de tip QWERTY, similara cu cea integrata in seria de terminale Curve, in timp ce procesorul este un dual core la 1,2 GHz ajutat de 2GB de memorie RAM. Camera principala are 5 megapixeli, memoria interna este 8GB, iar daca vreti sa o extindeti veti avea la dispozitie un slot pentru carduri MicroSD.

Citeste AICI continuarea articolului!

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri