Bravia EX320, cu Sony pe Facebook

Am intampinat cu nedisimulata mirare noul Sony Bravia EX320, atunci cand a fost adus pentru testare: o diagonala de "doar" 24 de inci (61cm). Am cam uitat ca nu e obligatoriu sa "montezi" in casa ditamai monstrul, LCD sau plasma, de peste 40 de inci pentru a putea urmari programe TV sau filmele de pe DVD-uri.

"Televizor subtire, cu Wi-Fi, pentru a se potrivi unei a doua incaperi" - asa s-a gandit producatorul sa dirijeze campania de marketing pentru acest model de dimensiuni "reduse". Dar sa nu trecem peste detaliul tehnologic strecurat in mesajul respectiv: Wi-Fi.

Si nu este un aspect fara sustinere practica: Bravia 24EX320 s-a conectat rapid la reteaua wireless din casa, odata ce am introdus si parola retelei. Cu ajutorul telecomenzii, evident. Si totul se leaga: presupunand ca in sufragerie ai deja un televizor, noua achizitie isi gaseste rapid un loc in dormitor, dar si multiple functionalitati. Ecranul poate fi impartit in mai multe ferestre, pentru a ramane in si in reteaua de socializare, de exemplu.

Aplicatii precum Facebook sau Twitter sunt preinstalate. Problema e legata de modul in care scrii de pe telecomanda. Nu esti la fel de rapid si nici prea confortabil ca atunci cand folosesti traditionala tastatura. De asemenea, alta aplicatie preinstalata este aceea de Skype (telefonie VoIP), dar web cam-ul se achizitioneaza separat.

Spre exemplificare, un model CMU-BR100, in perfecta concordanta cu aspectul televizorului, la care se poate conecta prin USB, costa 250 de lei.

Revenind la televizorul propriu-zis, aveam de-a face cu un Edge LED Full HD (1920 x 1080) la 50Hz. Conectorii (HDMIx2, SCART, USB 2.0, Ethernet) sunt bine pozitionati in partea din spate, formand un grup compact. Niciodata nu am fost dezamagiti de designul si sobrietatea televizoarelor Sony. Nici asteptarile legate de culori, de echilibrul subtil alb-negru, nu ne-au fost inselate. Sony Bravia 24EX320 poate fi achizitionat la pret de 1.750 de lei.

Caseta tehnica:
● Model: KDL-24EX320 Edge LED
● Rezolutie: FULL HD (1920 x 1080)
● Diagonala: 24 inci (61cm)
● Aspect: 16:9
● Frecventa: 50 Hz
● Modem Wi-Fi: Da
● Greutate: 5,2Kg
● Pret: 1750 lei

sursa: jurnalul national

foto: jurnalul.ro

Ultimele știri