Căutare Live

Brese de securitate descoperite in iPhone si iPad

O noua bresa in securitatea companiei Apple a fost descoperita de curand, de catre o agentie germana. Unele erori aparute in software-ul iPhone-urilor, iPad-urilor si iPod-urilor au atras atentia Biroului Federal pentru Securitatea Informatiilor din Germania, avertizandu-l ca date confidentiale pot fi furate din aparate.

Cu ajutorul acestei brese, un atacator poate pacali utilizatorii sa instaleze software virusat pe telefon sau iPad, printr-un simplu click al unui document PDF. Cu toate acestea, mobilele conectate la internet sunt subiectul a mai putine atacuri decat PC-urile. Insa nu trebuie sa ne culcam pe o ureche! Pana la urma, si acestea s-ar putea dovedi un target suculent pentru hackeri, deoarece gazduiesc numeroase informatii bancare, e-mail-uri, calendare, contacte etc.

Un software nu a fost niciodata pe deplin ferit de aceste vulnerabilitati. Insa ceea ce face ultima descoperire mai alarmanta decat altele este faptul ca acest punct slab al companiei Apple este deja exploatat in mod activ.

O alta controversa isi face aparitia. Exista un software in masura sa repare problema, insa utilizatorul trebuie mai intai sa-l instaleze pe aparatul respectiv. Asa ca anumite restrictii Apple trebuie sa fie incalcate, pentru protejarea propriilor informatii. Dar asta numai pana cand compania lui Steve Jobs va veni cu o solutie proprie.

Charlie Miller, un hacker cunoscut al produselor Apple, a spus ca lui i-au trebuit aproximativ doua luni pentru a crea un program capabil sa treaca de pragurile de securitate ale firmei Apple, insa o minte criminala nu are nevoie decat de o zi sau doua pentru a modifica sistemul.

FOTO: liveindia.tv

Aproape jumatate dintre aplicatiile pentru smartphone-urie au si functia de spion... SLR Mount - obiectivul profesional pentru iPhone...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri