Care tableta de 7 inci mi se potriveste?

Anul 2012 a fost cel in care tabletele au ajuns sa fie dispozitive cu adevarat accesibile. Desigur, au existat tablete ieftine si inainte, insa pana anul trecut, acestea ofereau performante mult sub ceea ce poate fi numit acceptabil. Odata cu lansarea lui Google Nexus 7 si Kindle Fire HD, performanta ridicata in dispozitive ieftine, mici si usoare, a devenit realitate, iar Apple nu a ezitat sa raspunda cu al sau iPad Mini.

Au trecut cateva luni bune de cand aceste dispozitive au ajuns pe piata, iar generatiile urmatoare ale acestora se pregatesc usor-usor sa iasa la iveala. In cazul in care aveti un buget limitat, probabil viitorul apropiat va fi cel mai bun moment pentru a cumpara astfel de tablete, intrucat pretul acestora cu siguranta va scadea odata cu anuntul noilor modele.

Care este insa cea care vi se potriveste? Ei bine, cam acesta este intrebarea la care mi-as dori sa raspunda articolului de fata. M-am jucat cu fiecare tableta dintre cele amintite mai sus in parte, am testat functiile cu adevarat importante la astfel de dispozitive si am tras niste concluzii, pe care le puteti citi mai jos.

Tabletele sunt dispozitive dependente de internet. Foarte putine persoane cumpara astfel de dispozitive fara sa se gandeasca la functiile de browsing ale acestora. Am ales pentru comparatie cele trei tablete, Apple iPad Mini, Nexus 7 si Fire HD, intrucat sunt complet diferite intre ele, atat prin interfetele grafice, cat si prin software-ul pe care il ruleaza. Astfel, browsing-ul implicit se face prin Safari pe iPad, Chrome pe Nexus si Silk pe Fire.

Pe iPad, experienta de browsing este foarte placuta, probabil ceva mai digerabila, intrucat ecranul foloseste formatul 4:3. Asftel, pe verticala intra mai putine informatii in acelasi timp, insa totul este mult mai usor de citit. Site-urile se incadreaza foarte bine pe latimea display-ului, insa apar mici artefacte pentru font-urile mici. Acest lucru este cauzat de rezolutia slaba a tabletei, care este putin in urma concurentei. Browser-ul in schimb, este probabil cel mai rapid dintre cele trei, intrucat dispune de Nitro JavaScript, cel mai rapid motor de randare de pe mobile. In cazul in care folositi Safari pe PC sau Mac OS, tab-urile pot fi sincronizate cu Safari de iOS prin iCloud.

Citeste AICI continuarea articolului!

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri