Căutare Live

Ce înseamnă că "trăiești pe net". Jocurile video bazate pe realitatea virtuală înlocuiesc plimbările prin parc

Industria jocurilor video bazate pe realitate virtuală a câștigat teren în ultimii ani, având o creștere extrem de rapidă. Pasionații de video gaming au început să testeze tot felul de aplicații, iar ideea de realitate virtuală a devenit fascinantă, astfel că tot mai multe companii creatoare de astfel de jocuri și-au pus imaginația la încercare și au oferit gamerilor experiențe inedite. 

Industria jocurilor video bazate pe realitate virtuală a câștigat teren în ultimii ani, având o creștere extrem de rapidă. Pasionații de video gaming au început să testeze tot felul de aplicații, iar ideea de realitate virtuală a devenit fascinantă, astfel că tot mai multe companii creatoare de astfel de jocuri și-au pus imaginația la încercare și au oferit gamerilor experiențe inedite. Însă în ce măsură afectează această realitate virtuală intimitatea și viața personală a utilizatorilor?

Timpul petrecut în mediul online este în continuă creștere în Europa, spun studiile făcute în acest sens. Mai mulți cercetători au realizat o serie de astfel de analize menite să ilustreze evoluția relațiilor intime în contextul pandemiei Internetului. Ei spun că industriile care se dezvoltă pornind de la interesul tot mai mare pentru mediul online sunt tot mai profitabile.

8 din 10 oameni sunt interesați de realitate virtuală

Nouă epocă a realității virtuale, spun unii specialiști în domeniu, a început odată cu zvonurile că ecranele vor fi înlocuite cu holograme. Pe piață au început să apară tot mai multe jocuri bazate pe realitatea virtuală, toate cu potențial mare în materie de distracție, transpunându-i pe utilizatori în spații și locuri unde doar visau să ajungă.

Ce înseamnă că "trăiești pe net". Jocurile video bazate pe realitatea virtuală înlocuiesc plimbările prin parc

Interesul pentru acest fenomen numit realitate virtuală este în continuă creștere, iar în prezent veniturile globale înregistrare în industria jocurilor video, pe acest segment, au depășit cinci miliarde de dolari, potrivit vrs.org.uk

Top 3 jocuri video bazate pe realitate virtuală în România

În țara noastră, realitatea virtuală a luat avânt, iar cele mai cunoscute aplicații de jocuri sunt cele pentru începători. Iată un top 3, realizat de site-ul de specialitate vrsstudio.ro:

The Blu – este experienţa perfectă pentru orice începător în ale realităţii virtuale. Dacă nici nu eşti gamer şi nu te pasionează jocurile, este fix ceea ce ai nevoie pentru a înţelege care e „treaba” cu VR-ul. În The Blu te afli fix lângă o balenă albastră, una dintre cele mai mari mamifere ale planetei, ocazie cu care vei putea să o observi îndeaproape, pentru ca mai departe să explorezi Oceanul.

Google Earth VR – câţi dintre voi folosiţi aplicaţia pentru a găsi vreo adresă? Dar ce ar fi dacă în loc să căutaţi depozitul de fiare, încercaţi să vă plimbaţi prin fascinanta lume în care trăim. Cu doar o singură apăsare de controller ajungeţi pe străzile Mumbaiului sau vă plimbaţi pe lângă piramidele egiptene sau, de ce nu, pe canalele Veneţiei? Google Earth VR e o experienţă pentru adulţii curioşi, dar şi pentru micii exploratori, care se pot plimba în voie pe întregul Pământ.

Tilt Brush – e o experienţă lansată de Google, iar asta vine cu o pecete a calităţii. Dacă ai talent la desen, deşi nu e obligatoriu, lasă-te cuprins de propria ta operă de artă, mediul din jurul tău fiind pânza de desen. Încearcă culori, texturi, efecte speciale şi chiar animaţii, totul într-o experienţă potrivită atât pentru adulţi cât şi pentru copii, făcută să încânte imaginaţia şi ochii.

Credit foto: Profimedia

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole
Platforma AntenaPlay, refresh de design și tehnologie... Top 3 sisteme moderne care sporesc siguranța în locuințe...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri