Ce este și cum funcționează TikTok, aplicația care face ravagii în rândul adolescenților

Probabil ai auzit în jurul tău sau, din ce în ce mai mult, pe la știrile mondene, despre o aplicație folosită din ce în ce mai mult și în România. Să aflăm, așadar, mai multe lucruri despre TikTok.

TikTok

TikTok e deja un fenomen și câștigă în România tot mai mulți utilizatori. Totuși, ce este această aplicație, încă un mister pentru cei mai mulți dintre noi?

Ce este TikTok

TikTok este aplicația mobilă care le permite utilizatorilor să creeze, dar și să urmărească clipuri video timp de 15 secunde. Clipurile urmărite pe TikTok au pe fundal fragmente din piese muzicale, iar protagoniștii filmulețelor dansează ori cântă.

Ce este și cum funcționează TikTok, aplicația care face ravagii în rândul adolescenților

Softlead oferă consultanță gratuită companiilor care vizează achiziții software

În anul 2017, compania din Beijing, Byte Dance, a achiziționat pentru un miliard de dolari start-up-ul Musical.ly din Shanghai. Era un start-up de succes internațional deja și lansase în 2016 pe piața chineză o aplicație similară care purta denumirea de Douyin și avea peste 200 de milioane de utilizatori. Deci, astăzi aplicația TikTok are la bază vechea aplicație Musical.ly, dar în paralel, în China încă există aplicația Douyin.

Ce poți vedea pe TikTok

Aplicația TikTok este, în primul rând, o aplicație care se bazează pe un conținut muzical. Toate clipurile încărcate pe TikTok sunt formate dintr-o combinație de dans și mimă pe piese deja foarte cunoscute, dar și sketch-uri (schițe) sau dansuri făcute special pentru a capta atenția publicului.

Cum poate fi accesată aplicația

Aplicația fenomen TikTok este disponibilă și poate fi descărcată gratuit în Google Play sau App Store (în funcție de dispozitivul mobil) – TikTok.

După ce s-a descărcat aplicația, se apasă butonul Autentificare și se crează cont, pentru a te putea conecta pe TikTok. Imediat creat contul, vei fi redirecționat către ecranul principal, acolo unde vei putea începe redarea unui clip video. Interfața aplicației este familiară, deoarece seamănă cu alte aplicații din social media.

Ce este și cum funcționează TikTok, aplicația care face ravagii în rândul adolescenților

Care sunt avantajele unei aplicații de anunțuri imobiliare

Vei găsi pictograme în partea dreaptă a ecranului precum:

 • Descoperă – acolo unde se vor deschide o serie de colecții de videoclipuri populare, grupate pe categorii.
 • Pictograma Inbox – acolo unde vei putea primi mesaje de la alți utilizatori;
 • Pictograma în formă de inimă – pentru videoclipurile care îți plac;
 • Pictograma pentru comentarii, pentru distribuire, dar și pictograma care îți arată ce melodie este folosită în videoclip.

Cum se face un videoclip pe TikTok

Videoclipul se înregistrează numai atunci când butonul roșu se ține în jos, prin glisare. Se poate folosi și funcția Zoom, prin glisarea butonului roșu în sus pe ecran (mărire), apoi în jos (micșorare), dar întotdeauna butonul trebuie apăsat pentru a captura acțiunea.

Pe ecranul principal al aplicației vei putea descoperi o serie de opțiuni disponibile printre care:

 • Butonul de înregistrare de 60 de secunde ori 15 secunde;
 • Varietatea de viteze de redare;
 • Întoarcerea camerei;
 • Mai multe filtre.

Pentru a adăuga muzică în filmuleț, se atinge adaugă un sunet și poți alege din diferite opțiuni. Fiecare melodie se poate asculta înainte de selecție, iar când ai găsit melodia preferată, se atinge butonul roșu – Folosește sunet.

Poți adăuga text în filmuleț, poți modifica fontul, fundalul, culoarea sau alinierea. Când ai realizat filmulețul, vei găsi butonul Înainte și Postează. Aici vei putea introduce Hashtag-uri, dar și persoane care vrei să se bucure de acest clip.

De ce este atât de populară aplicația TikTok

Aplicația TikTok susține că ajută la formarea unei comunități cu utilizatori diferiți ce au aptitudini și punct de vedere cultural total diferit. Toți se adună în jurul unui interes comun: divertisment, promovare, unicitate prin muzică.

Ce este și cum funcționează TikTok, aplicația care face ravagii în rândul adolescenților

Majoritatea utilizatorilor continuă să folosească parole foarte uşor de spart. Au fost găsite peste șapte milioane de parole de forma ”123456”

În primul trimestru al anului 2019, aplicația TikTok a ajuns pe locul 3 în topul celor mai descărcate aplicații din lume. A întrecut în popularitate aplicații precum Facebook sau Instagram.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri