Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

CES 2013 – Locuinte inteligente cu Qeo

Ideea de a controla fiecare dispozitiv din casa cu smartphone-ul nu este noua, Qeo insa ar putea aduce acest concept la indemana oricui.

Technicolor este companie devenita populara pentru a filmelor. Din momentul in care respectiva companie a achizitionat firma Thomson a inceput insa sa cocheteze si cu alte domenii. Cea mai noua creatie a gigantului poarta numele de Qeo si este in egala masura o aplicatie software si un limbaj de programare. In practica, scopului lui Qeo este sa interconecteze diversele dispozitive din casa apartinand unor branduri diferite.

Tranzitia catre dezvoltarea unui limbaj de este cu atat mai interesanta cu cat singurele domenii in care si-a mai incercat pana acum norocul Technicolor este producerea de routere sau decodoare. Trecand peste acest aspect, daca lucrurile vor merge cum trebuie, in curand orice gadgeturi din casa vor putea comunica cu produsele mai putin inteligente. Pe de o parte, va exista o legatura online intre smartphone-uri, computere si tablete, pe de alta parte, vor exista linii de comunicare cu electrocasnice sau elemente de securitate precum interfonul de la usa. Un scenariu oferit de Technicolor, mai putin exagerat, a implicat inceperea unei video conferinte pe o tableta cu Android si trecerea in timp real a respectivei discutii pe televizorul compatibil Qeo din sufragerie.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari