Componente PC, realizate din bacterii si ADN!

Cercetatorii au creat componente pentru calculator utilizand doar celule de bacterii si ADN, demonstrand ca ideea de a avea in organism computere care sa regleze functionarea organelor nu este chiar atat de indepartat.

Biologii de la Imperial College din Londra au demonstrat ca pot crea punti logice intre componentele unei celule, adica sisteme prin care semnalul informatic poate fi transmis.

„Portile logice reprezinta partile fundamentale ale circuitelor pe care se bazeaza intreaga tehnologie de astazi. Fara ele nu se poate procesa informatia digitala" sustine profesorul Richard Kitney.

De aceea, descoperirea este extrem de importanta: „Demonstrand ca putem replica aceste circuite utilizand doar celule si ADN, putem spera ca munca noastra se va finaliza cu crearea unor procesare biologice care sa aiba o la fel de mare importanta ca cele bazate pe silicon utilizate la calculatoare" a completat Kitney.

Desi este drum lung pana acolo, se presupune ca aceasta descoperire ar putea sta la baza unor microcalculatoare ce ar putea sa fie introduse in artere pentru a controla si remedia orice probleme de natura sangvina.

Foto: Facebook

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri