Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Cum alegi difuzoarele audio - criterii importante pentru o achiziție de top

Chiar și atunci când este organizată acasă, o petrecere pe cinste are nevoie de muzică bună și un sunet de calitate.

Chiar și atunci când este organizată acasă, o petrecere pe cinste are nevoie de muzică bună și un sunet de calitate. Filmul preferat, văzut de pe canapeaua din living, devine și mai palpitant atunci când coloana sonoră este amplificată de un sistem performant. Până și experiența jocurilor pe calculator sau televizor se schimbă atunci când ai o pereche potrivită de boxe. Așadar, de ce să strici momentele importante când te poți bucura de fiecare în parte cu un set de boxe profesionale?

Alegerea difuzoarelor pentru interior se face în funcție de câteva criterii importante, pe care trebuie să le analizezi cu atenție înainte de a achiziționa un sistem audio pentru casa ta. În primul rând, stabilește cum și pentru ce vei folosi boxele profesionale. Dacă vrei un sunet de calitate pentru jocuri sau filme, poți opta pentru un sistem audio cu o frecvență mai mică, de 25000 Hz, în timp un sistem audio potrivit pentru petreceri răsunătoare ar trebui să aibă o frecvență de cel puțin 30000 Hz.

Selecția tipului de sistem audio se face în funcție de rolul pe care îți dorești ca acesta să îl îndeplinească: fie 2 boxe și un subwoofer, fie 2 boxe care se aud stereo, fie un sistem audio ca la cinema cu efect de surround. În cazul acestora din urmă, cu cât ai mai multe boxe, cu atât vei fi mai aproape de o experiență audio încântătoare. Pe lângă aceste aspecte, mai sunt câteva specificații tehnice de care trebuie să ții cont atunci când vrei să adopți o tehnică audio profesională în casa ta.

Puterea difuzoarelor

Puterea RMS (root mean square) a unei boxe constă în capacitatea de a genera sunet și se măsoară, de obicei, în Watti. Boxele profesionale se aleg în funcție de dimensiunea spațiului, astfel încât să ofere sonorizarea perfectă. Astfel, cu cât încăperea în care vrei să amplasezi sistemul este mai mare, cu atât acesta trebuie să fie mai puternic.

Însă, este esențial ca puterea RMS a boxelor să fie compatibilă cu echipamentele la care urmează să le conectezi. Dacă alegi un sistem de boxe mult prea puternice pentru placa ta de sunet, rezultatul nu va fi unul de calitate, vor exista devieri sonore, iar prin generarea de căldură se va pierde energie inutil. În schimb, dacă ai un computer performant poți alege boxe cu putere RMS de peste 100 W.

2. Impedanța difuzoarelor

O altă caracteristică electronică a sistemelor audio este impedanța, care se măsoară în ohmi(Ω) și care este invers proporțională cu amperajul boxei. Mai exact, atunci când impedanța crește, amperajul scade, iar acest lucru se traduce printr-un sunet de calitate și un consum redus de energie. În caz contrar, atunci când boxele au impedanță mică, amperajul va crește, consumul de energie fiind mai mare, iar bass-ul devenind deranjant.

3. Producătorul difuzoarelor

Există o varietate de modele de boxe profesionale pe piață, însă caracteristicile, calitatea și evident, prețul diferă de la un producător la altul. Materialul din care sunt realizate boxele, design-ul acestora și posibilitățile de conectare clasează difuzoarele în mai multe categorii, din care le poți alege pe cele potrivite nevoilor și preferințelor tale.

Totodată, garanția produselor este un criteriu care definește calitatea acestora. De exemplu, difuzoarele Bose de calitate au garanție de până la 5 ani, în timp ce alți producători oferă garanție de doar câteva luni, fapt ce ar putea să ridice semne de întrebare în privința investiției.

Așadar, dacă ești în căutarea unui sistem audio profesional, ține cont de aceste aspecte pentru a alege cea mai potrivită soluție. Descoperă gama variată de difuzoare pentru interior Bose și profită de raportul excelent calitate/preț.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro