Antena Căutare

Cum influențează programul Start-Up Nation vânzările de calculatoare?

Programul Start-up Nation a luat ființă în anul 2017, din inițiativa lui Florin Jianu, fostul Ministru al Antreprenoriatului, când s-a desfășurat prima ediție.

Programul Start-up Nation a luat ființă în anul 2017, din inițiativa lui Florin Jianu, fostul Ministru al Antreprenoriatului, când s-a desfășurat prima ediție. Ce înseamnă de fapt Start-up Nation? Statul român oferă suma de 200 000 lei unei persoane care deține un start-up înființat până în anul 2017. Este important de menționat că suma este nerambursabilă și reprezintă 100 % din valoarea cheltuielilor eligibile, astfel că antreprenorul este scutit de cheltuielile aferente deschiderii unei companii noi.

Pentru înscriere trebuie să îndeplinești o serie de condiții cum ar fi:

Să fii o companie înființată la Registrul Comerțului după data de 10/30.01.2017;

Să nu ai datorii la stat;

Codul CAEN să fi fost autorizat ONRC;

Compania trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă și să îl poate menține cel puțin 2 ani după implementarea proiectului;

Deținătorul nu a fost acționar într-un alt IMM (SRL, SA sau SRLD) care a desfășurat activități în anul anterior sau anul înscrierii.

Se va face o evaluare a proiectului și ulterior va trebui să te decizi cum vei cheltui banii. Trebuie să ai în vedere că există o listă a cheltuielilor eligibile. Pentru început vei avea nevoie de un spațiu de lucru, astfel că vei căuta o zonă accesibilă ca preț și locație unde să-ți desfășori activitatea. Al doilea pas este realizarea unei liste cu bunurile necesare, printre care se regăsesc echipamentele de climatizare și încălzire, echipamentele de it și software, papetărie, mobilier și multe altele.

Programul Start-Up Nation este foarte oportun pentru mari retaileri deoarece mulți antreprenori ajung să-și realizeze cumpărăturile fie într-unul din magazinele lor fie online. Având în vedere că activitatea celor mai multe start-upuri este în domeniul it (programare, dezvoltarea unei aplicații) acestea pot crește vânzările în categoria de laptopuri, calculatoare sau sisteme pc.

Procesul de achiziție presupune într-o primă fază identificarea produselor și serviciilor necesare desfășurării activității. După, determinarea specificațiilor pentru produsele și serviciile care urmează să fie achiziționate și într-o ultimă fază selectarea furnizorilor.

Astfel, dacă ești o companie de it și nu numai, odată ce-ți stabilești furnizorul care să-ți asigure tot necesarul, vei trece pe hârtie toate produsele de care ai nevoie. Mai jos ne vom opri asupra necesarului cel mai important, după spațiul de desfășurare, echipamentul it.

Principalele produse de it de care vei avea nevoie sunt:

Laptopuri. Pe piață există mai multe tipuri de laptop-uri, însă pentru un start-up ar fi utile laptop-urile 2 în 1, laptopurile business, home sau ultraportabil. Ai posibilitatea să-ți selectezi și alte caracteristici precum: sistemul de operare dorit, tipul procesorului, capacitatea RAM, tipul unității de stocare, placa video sau procesorul grafic. Dacă nu știi ce tip de laptop să-ți alegi, te invităm să citești articolul de aici, care-ți clarifică diferențele dintre un laptop home și cel business.

Sisteme PC. Acestea vin într-o varietate de categorii, însă pentru start-up ideale ar fi All in One PC sau Desktop Home. La fel ca și laptop-urile poți să-ți selectezi caracteristicile pe care dorești să le aibă și să ții cont că în acest caz e foarte important procesorul pentru că acesta este motorul calculatorului tău.

Monitoare. Dacă ți-ai achiziționat sisteme pc vei avea nevoie și de monitoare. Gama de monitoare este foarte variată și există diferențe în special la tehnologia de proiectare a imaginii. Majoritatea monitoarele din prezent utilizează tehnologia LED. Diferențe esențiale apar la nivel de tehnologie utilizată, categorie (profesional sau home), tipul ecranului (plat sau curbat), rezoluție, tip de panou etc.

Periferice și accesorii IT. Nu în ultimul rând vei avea nevoie de accesorii, iar aici există o întreagă listă pe care trebuie să o realizezi. Printre altele vei avea nevoie de mouse, tastatură, căști, memorii sau camere web.

Imprimante. Imprimantele și consumabilele sunt un must-have în orice birou. Ai de ales între imprimantele inkjet și imprimantele laser dotate cu funcții diferite - imprimare, copiere, scanare, fax, respectiv imprimare.

După ce ai stabilit componentele hardware de care ai nevoie,orientează-te către produse care să le asigure punerea în funcțiune sau să le protejeze.

Software. Pentru punerea în funcțiune a proiectelor tale vei avea nevoie de un sistem de operare autentic, antivirus și bine cunoscuta suită Office.

Accesorii laptop. Trebuie să te asigură că fiecare dintre angajații tăi vor beneficia de genți și huse pentru laptopuri, încărcătoare extra la nevoie sau produse pentru întreținerea calculatorului.

Birotica. Aici sunt incluse distrugătoarele de documente, tablele de prezentare, calculatoarele de birou sau accesorii de birotică.

Echipamentele it sunt doar începutul. În timp lista de bunuri se va mări și la fel și nevoile companiei și angajaților tăi. Astfel că cel mai indicat ar fi să-ți alegi un retailer care să-ți ofere o gamă cât mai largă de produse, prețuri accesibile și calitate. Dezvoltarea și creșterea numărului de start-upuri este un lucru pozitiv pentru mari retaileri deoarece influențează creșterea vânzărilor și totodată contribuie la creerea mai multor locuri de muncă.

De unde cumparam huse iPhone XS si XS Max ?... Importanța huselor pentru smartphone deslușită de Itelmobile.ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x