Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cum sa asigurati tinerilor o navigare fara pericole pe Facebook

Setarile de confidentialitate sunt o parte importanta atunci cand vrei sa iti tii copilul adolescent departe de pericole. Numarul celor care abia asteapta sa descopere tineri naivi carora sa li se prezinte este in crestere. Copiii si adolescentii sunt cei mai vizati. De aceea, ai nevoie de niste setari adecvate pentru a putea naviga linistit pe Facebook.

Facebook este un mega site de socializare. Daca nu ai cont de Facebook, nu esti „in trend". 400 de milioane de utilizatori ai Facebook suna minunat, dar asta nu inseamna ca vei avea parte si de securitate maxima.

Adolescentii utilizeaza Facebook in mod constant, fie pentru a se juca, a conversa cu prietenii sau a afla ultimele noutati. De aceea, ei sunt mai expusi pericolelor. Parintii se pot implica in viata tinerilor intelegand necesitatea folosirii Facebook, dar avand grija sa le ofere o navigare sigura. Mai jos aveti cateva setari necesare pentru a va tine copiii departe de necunoscuti si pericolele pe care le reprezinta acestia.

Setarile de confidentialitate
Pentru a accesa meniul din care sa modificati setarile obisnuite ale Facebook in unele adecvate tinerilor, gasesti in partea dreapta sus a paginii de Facebook meniul „Contul meu (Account)".

Selecteaza apoi a treia optiune din meniul care se deschide. Aceasta este intitulata „Setari de confidentialitate (Privacy settings)". Acum poti incepe modificarea setarilor urmand pasii de mai jos.

1. Cine poate vedea informatiile de pe profil?

Este foarte important sa te asiguri ca necunoscutii nu pot vedea informatiile de pe profilul copilului tau. Aceasta include: poze, informatii personale, video, lista de prieteni si orice altceva e postat pe profil.

Din meniul „Setari de confidentialitate (Privacy settings)" selecteaza prima optiune, „Personal information and posts". Cel mai sigur este sa alegi optiunea „Doar prietenii (Only friends)" pentru toate categoriile de setari. Astfel, doar cei pe care copilul tau ii are in lista de prieteni pot vedea informatiile lui personale.

2. Cine poate vedea pozele copilului tau?

Nu permite ca toata lumea sa poata vedea pozele pe care adolescentul le incarca pe Facebook. Aceasta este o setare despre care ar trebui sa-l inveti pe copilul tau, si sa il indemni sa o foloseasca, pentru ca setarile difera pentru fiecare abum din galerie. De fiecare data cand un nou album este adaugat, setarile pentru acesta vor trebui schimbate.

Setarile pot fi schimbate din acelasi meniu ca cel de mai sus, „Personal information and posts". De aici trebuie sa dai click pe optiunea „Modifica setarile" din dreptul liniei pe care scrie „Albume foto". Selecteaza optiunea „Doar prieteni" pentru fiecare album de pe profilul copilului tau.

3. Cine poate vedea informatiile personale?

Categoria informatii personale include adresa de mail, ID-ul de messenger, adresa postala sau numarul de telefon. Sub nicio forma necunoscutii nu ar trebui sa aiba acces la aceste informatii.

Din meniul „Setari de confidentialitate" selecteaza „Informatii de contact (Contact information)". Pentru a fi absolut sigur, schimba toata setarile de pe aceasta pagina in „Nimeni (No one)". O categorie speciala din acest meniu este „Sa ma adauge ca prieten (Add me as friend)". Aici puteti alege optiunea „Prietenii prietenilor (Friends of friends)". Astfel, doar prietenii celor pe care copilul tau il are deja in lista de prieteni pot trimite cereri de prietenie.

Sursa: about.com

Sursa foto: cbc.ca

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro