Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Facebook a inchis temporar chat-ul din cauza unui bug de securitate

Serviciul de chat de pe Facebook a fost inchis pentru lucrari de mentinere, dupa ce a fost descoperit un bug de securitate ce permite utilizatorilor sa acceseze si sa vada convorbirile prietenilor si cererile de prietenie.

Raportul arata ca accesul la aceste informatii personale a fost posibil prin setarile de securitate ale Facebook. Optiunea „Preview my profile" a creat posibilitatea de a accesa convorbirile private ale prietenilor. Folosind optiunea „Preview my profile" (Previzualizeza profilul meu), utilizatorii pot vedea cum apare profilul lor pentru prieteni. Eroarea lasa acei utilizatori sa vada convorbirile live si cererile de prietenie ale amicilor respectivi.

Din pacate pentru companie, aceasta nu este prima oara cand informatiile personale sunt expuse fara consimtamant, relateaza realitatea.net. Mai devreme, in acest an, adresele de mail ale utilizatorilor au fost expuse dupa o updatare a site-ului.

Compania a declarat ca vulnerabilitatea in sistem a existat "pentru o perioada limitata de timp". Functia de chat de pe Facebook functioneaza din nou in prezent.

Aflati si Cum sa asigurati tinerilor o navigare fara pericole pe Facebook.

Sursa: jurnalul.ro