Facebook are probleme in Uniunea Europeana din cauza sistemului de recunoastere faciala

Facebook se confrunta cu noi ingrijorari exprimate de autoritatile germane, care considera ca serviciul de recunoastere faciala din fotografii ar putea fi in afara reglementarilor Uniunii Europene cu privire la protejarea intimitatii, informeaza Computer World.

Agentia pentru Protejarea Datelor din Hamburg a emis o scrisoare catre Facebook, in care sustine ca reteaua de socializare ar trebui sa ceara consimtamantul utilizatorilor, inainte sa permita recunoasterea acestora cu ajutorul datelor biometrice.

Desi utilizatorii au optiunea sa nu permita recunoasterea faciala pe Facebook, procesul este dificil si optiunea nu are vizibilitate, sustin autoritatile germane.

Reprezentantii Facebook au declarat ca au luat act de elementele indicate de APD Hmburg, dar contesta orice afirmatie care sustine ca reteaua de socializare nu indeplineste obligatiile pe care le are pentru functionarea sub normele Uniunii Europene cu privire la protejarea intimitatii utilizatorilor.

Sistemul de recunoastere faciala, implementat in Statele Unite din decembrie 2010, este utilizat pentru a recunoaste persoanele din fotografiile care sunt incarcate de utilizatorii Facebook. Acesta sugereaza folosirea optiunii "Tag", in urma recunoasterii persoanelor din fotografie.

sursa: Antena 3

foto: techwench.com

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri